Kandidatenlijsten PvdA bekend

Gepubliceerd: 13-12-2021 9:12

Kandidatenlijsten PvdA bekend

STREEK - De leden van de PvdA Zaanstreek hebben op zaterdag 11 december tijdens een algemene ledenvergadering de kandidatenlijst voor de Gemeenteraadsverkiezingen 2022 vastgesteld. Al eerder werd René Tuijn gekozen als lijsttrekker van de PvdA Zaanstad. Hij volgt hiermee Songül Mutluer op, de huidige wethouder voor de PvdA Zaanstad. In Oostzaan werd Eelco Taams al eerder gekozen als lijsttrekker van de PvdA Oostzaan.

Van Taams is bekend dat hij als een ervaren en deskundig politicus te boek staat. Hij kent de gemeente goed en kent de Oostzaanse politiek goed. En hij kan beschikken over een groot netwerk. Op plaats 2 staat een nieuwe kandidaat in de persoon van Laura Gunzel. Zij is op maatschappelijk gebied zeer betrokken. Zij is al jaren lid van het bestuur van de Oostzaanse voetbalclub OFC en van de organisatie Humanitas. Op plaats 3 staat Frank Aan, deskundig op het gebied van milieu en klimaat.

In haar persbericht laat de PvdA weten dat de kiezer in Oostzaan er met deze kandidaten zeker van kan zijn dat de PvdA in Oostzaan weer een echt sociaal beleid op de agenda zet.
Voor de volledigheid de complete kandidatenlijst PvdA Oostzaan voor de Gemeenteraadsverkiezingen 2022: 1.Eelco Taams, 2. Laura Gunzel, 3. Frank Aan, 4. Peter de Wit, 5. Greet Oosterbaan, 6. Jacob Buijs, 7. Gré Boom en de in omroepland bekende 8. Pim Beudeker

In Zaanstad ook de nodige bekenden. Op de nummers 2, 3 en 5 staan de huidige raadsleden Eylem Köseoglu, Tjeerd Pietersma, en Geert Rijken. Op 4 staat een nieuw gezicht: Kübra Kara. Kübra is een 25 jarige kandidaat die de stad en vooral de jongeren door en door kent. Meest in het oog springende nieuwe kandidaat is op plaats 9 is Gerben Eijzinga die al langere tijd actief is in de lokale politiek. Laatstelijk als lijsttrekker voor het inmiddels opgeheven Zaanstad voor Iedereen en nog eerder voor de ZOG.

Net al sin het persbericht vanuit Oostzaan heeft ook het team in Zaanstad de ambitie om de PvdA in de komende campagne stevig op de kaart te zetten en een fantastisch verkiezingsresultaat neer te zetten. Songül Mutluer (hekkensluiter op de lijst) zal opnieuw in de markt zijn als wethouderskandidaat zijn. Zij heeft aangegeven na 16 zeer actieve jaren geen plek in de raad te ambiëren. Zij zal op de lijst als lijstduwer samen met René Tuijn het gezicht van de PvdA zijn tijdens de campagne.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl