Kappersbranche in actie: #lichtvoordathetuitgaat

19-02-2021 08:18

Kappersbranche in actie: #lichtvoordathetuitgaat

STREEK - Zo ongeveer alle kappers in ons land hebben donderdagavond 18 februari tussen 18.00 uur en 20.00 uur in hun gesloten salons het licht aan gedaan om zo gezamenlijk te strijden voor de heropening van de salons. De Zaanse kappers waren solidair met hun collegae.

Met de actie #lichtvoordathetuitgaat schreeuwt de kapper om hulp en aandacht. Om die reden hebben alle kappers in hun gesloten salons het licht aangedaan om zo gezamenlijk te strijden voor de heropening van de salons en voor financiële hulp.

Met deze landelijke actie door en voor alle kappers van Nederland willen de kappers laten zien dat ze voor hun klanten het licht aan doen, voordat dit niet meer mogelijk is; ze vechten voor hun bestaan en willen werken en ze weten dat de klanten op hen wachten.

SCHRIJNEND
De situatie in de kappersbranche is schrijnend. Bij veel salons staat het water aan de lippen. Al te lang kunnen we niet meer naar de kapper en de financiële overheidssteun is bij lange na niet toereikend. Oproepen om meer maatwerk voor de steun hebben geen gehoor gekregen bij de politiek. Voor maatwerk voor deze ondernemers was geen ruimte. De kapper-ondernemers staan er alleen voor en doen er alles aan om te zorgen dat het licht niet voor altijd uit gaat.

Ook voor consumenten is het onwenselijk dat de kapper gesloten is. De haren laten knippen, kleuren en stylen door een kapper werkt positief op het zelfvertrouwen en welbevinden. En we kunnen veilig naar de kapper, want de kapper werkt volgens een protocol dat de klant en kapper beschermt tegen besmetting. Dit blijkt uit de cijfers; er zijn namelijk geen besmettingshaarden bij de kappers geconstateerd toen zij wel open waren. 


OVER DE GRENS
De kappers in de buurlanden België en Duitsland mogen weer aan de slag. De Nederlandse kapper is er ook klaar voor. Als de kapsalon open mag, voorkomt dat knippen in het zwarte circuit, waar de veiligheid niet gewaarborgd is. Er is dan ook sprake van eerlijke concurrentie omdat iedereen naar zijn eigen kapsalon kan en niet de grens over hoeft.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl