Karttalent Dylan Visser uit Assendelft pakt eerste grote titel

19-11-2019 08:33

Karttalent Dylan Visser uit Assendelft pakt eerste grote titel

ASSENDELFT – Dylan Visser bewees afgelopen weekeinde dat hij bij de allerbeste Nederlandse karters van een nieuwe generatie hoort. De elfjarige jongeling uit Assendelft werd zondag kampioen in de Mini Parilla-klasse. 

Hoewel hij in het GK4-kampioenschap alleen nog maar in actie hoefde te komen om de titel definitief de zijne te maken, liet hij met twee derde plaatsen zien dat hij zeker niet rustig aan had gedaan.

“Dit voelt heel goed”, was Dylans logische reactie. Het was voor hem zijn tweede titel nadat hij eerder al eens de Kart4Fun-competitie had gewonnen. Waarom hij dit seizoen zo sterk was? “Ik ben dit jaar beter gaan rijden en we hadden de spullen nog beter voor elkaar. Ook hebben we veel gereden, ook het NK, het Benelux-kampioenschap, het Europees kampioenschap en het WK. Daar heb ik veel ervaring opgedaan.”

Weddenschap
Het was afgelopen weekeinde een opvallende verschijning, zijn kart op het circuit van Genk. Dylan had het chassis beplakt met roze stickers vanwege een weddenschap. “Als ik voor de laatste wedstrijd van het seizoen al kampioen was, zou ik met roze stickers rijden”, legde hij uit met een grote grijns op zijn gezicht.

Het GK4-reglement schrijft evenwel voor dat een rijder die voor de laatste ronde van de titelstrijd al onbereikbaar is geworden voor de concurrentie wel die laatste wedstrijd moet deelnemen om de titel daadwerkelijk te kunnen claimen. “Ik wil altijd winnen”, zei Dylan. “Ik blijf gewoon proberen die eerste plek te pakken. Ik had heel graag het seizoen afgesloten door ook vandaag te winnen, maar door technische problemen lukte dat niet.”

Strafseconden
Daardoor kwam de talentvolle rijder van topteam TK Racing uiteindelijk tot de achtste, derde en derde plaats in de respectievelijke manches. Het resultaat van zijn eerste manche was overigens uiteindelijk slechts twaalfde omdat hij strafseconden had gekregen. “Dat was jammer, maar het belangrijkste is dat ik kampioen ben geworden. En daar ben ik heel blij mee.”

Debuut
Voor Dylan, die dit seizoen knap bij de beste 25 van de wereld eindigde tijdens het WK, zit het seizoen er nu op. Dat betekent dat de snelle Noord-Hollander zich volop kan gaan richten op 2020. Dan gaat hij zijn debuut maken in de IAME X30 Junioren-klasse. Hij keek er zondag met vertrouwen naar uit. “Ik denk dat als ik het goed oppak, als ik de kart goed onder de knie krijg, het wel goed komt.”

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl