Katja Snoeijs (ex Fortuna W) naar FC Girondins de Bordeaux

22-06-2020 20:05

Katja Snoeijs (ex Fortuna W) naar FC Girondins de Bordeaux

WORMERVEER - De voormalige spits van Fortuna Wormerveer Katja Snoeijs maakt een transfer naar FC Girondins de Bordeaux.

De 23- jarige spits verruilt PSV komend seizoen voor de club uit Frankrijk. Na vijf seizoenen laat Snoeijs de Eredivisie achter zich voor de Franse Feminine Division 1. De club uit Bordeaux eindigde dit seizoen op de derde plek, met vier punten achter nummer twee PSG.

In totaal speelde Snoeijs meer dan honderd wedstrijden in de Eredivisie, hiervan speelde ze drie seizoenen voor vv Alkmaar (die eerder uitkwamen onder de naam Telstar Vrouwen) en twee seizoenen voor PSV. In deze 106 wedstrijden wist Snoeijs de bal maar liefst 86 keer tegen de touwen te jagen in de Eredivisie. Ze begon op vijfjarige leeftijd bij de jongens van Sporting Martinus uit Amstelveen, en stapte na de B-junioren over naar een vrouwenelftal bij S.V. Fortuna Wormerveer. Met Fortuna promoveerde ze naar de topklasse.

Snoeijs: "Ik heb een erg fijne en leerzame tijd gehad bij PSV, daarvoor ben ik de club dankbaar. Nu ben ik klaar voor een volgende stap in mijn carrière. Na vijf seizoen op het hoogste niveau in Nederland te hebben gespeeld, kijk ik ernaar uit om de overstap te maken naar de Franse competitie. Bordeaux doet mee in de top van die competitie en ik hoop daar veel te kunnen leren."

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl