Kermis op de Burcht door onder streng toezicht

13-08-2020 15:29

Kermis op de Burcht door onder streng toezicht

ZAANDAM - Omgeven door strenge veiligheidsmaatregelen zal de kermis op de Burcht in Zaandam dit jaar toch doorgaan. De kermis start op vrijdag 4 september en duurt tot en met zondag 13 september. Door extra veiligheidsmaatregelen wordt de 1,5 meter afstand tussen bezoekers gewaarborgd.

Locoburgemeester Hans Krieger vertelt dat de 1,5 meter kermis gepaard zal gaan met een groot aantal maatregelen. Medewerking van de exploitanten en de bezoekers is cruciaal hierbij. "Namens het college doe ik dan ook een dringende oproep aan alle kermisliefhebbers om voldoende afstand te houden en rekening te houden met elkaar. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat deze kermis in coronatijd slaagt.”

Veiligheidsmaatregelen
Zo worden de kermisattracties ruimer opgezet, bij sommige attracties geldt een mondkapjesplicht, zijn er verplichte looproutes en wordt het aantal bezoekers streng in de gaten gehouden. Matrixborden bij de ingangen geven aan hoe druk het is op dat moment en als het maximum aantal bezoekers wordt bereikt, zal de kermis (tijdelijk) sluiten. Gastheren en –vrouwen wijzen bezoekers op de regels en de gemeente zet extra handhavers in. Beveiligers zien erop toe dat de veiligheid gewaarborgd blijft en iedere avond sluit de kermis wat vroeger dan voorgaande jaren.

Prikkelarme kermis
Normaal gesproken vindt er voor een aantal genodigden een prikkelarme kermis plaats. Dat is een tijdsblok waarin de geluidsinstallaties uitgaan en de lichten gedempt zodat mensen die gevoelig zijn voor prikkels ook kunnen genieten van de kermisattracties. Gezien de kwetsbare doelgroep, kan de prikkelarme kermis helaas niet doorgaan. Het college kan zich voorstellen dat dit een teleurstelling is voor veel ‘vaste’ bezoekers van deze kermis. Zaanstad wil echter geen onnodig risico nemen wat betreft de veiligheid en de gezondheid van deze kermisliefhebbers.

Parkeren
Tijdens de (opbouw van de) kermis geldt een parkeerverbod op de Burcht. In de directe omgeving zijn er mogelijkheden om te parkeren. De kermisorganisator adviseert Zaankanters om zoveel mogelijk met de fiets te komen omdat het aantal parkeerplekken beperkt is.

Afbouw kermis
Het opruimen van de kermis heeft plaats van maandag 14 september tot woensdag 16 september tot 18.00 uur.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl