Kerstbomen met verlichting door heel Zaanstad

24-11-2020 17:53

Kerstbomen met verlichting door heel Zaanstad

KROMMENIE - Vanmorgen stonden de mannen van Germieco en Klaver Giant Group al vroeg klaar op de hoek van de Rosariumlaan en Rosariumpark. Hun missie - in opdracht van de gemeente Zaanstad - was om een kerstboom te plaatsen in de aanwezige sokkel. Deze klus zal door geheel Zaanstad op verschillende locaties worden geklaard. De bomen zorgen daardoor straks voor lichtpuntjes tijdens de donkere periode van het jaar.

Wethouder Gerard Slegers (Openbare Ruimte): 'Het is geen makkelijke tijd. Normaal gesproken zoeken we elkaar juist nu op. In de aanloop naar Kerstmis, waar we met velen elk jaar weer naar uitkijken. Met de kerstbomen hopen we onze inwoners een lichtje in de duisternis te geven en het saamhorigheidsgevoel te vergroten.'

Bijna in elke wijk van Zaanstad plaatst de gemeente een kerstboom. De grootste (hoogte van 8 meter) komt voor het Zaans Medisch Centrum te staan. Ook komt er een boom achter het ziekenhuis. 

'Juist het zorgpersoneel willen we op deze wijze een extra lichtpuntje bezorgen en een steuntje in de rug geven voor al het harde en goede werk dat ze verrichten,' zegt wethouder Slegers. 

Ook bij zo’n 15 verzorgingstehuizen en seniorencomplexen worden kerstbomen geplaatst. In verschillende wijken komen bomen te staan zoals aan de Provincialeweg ter hoogte van de Havenbuurt, op het Raadhuisplein en in het centrum voor het gemeentehuis. Germieco en de Klaver Giant Group sponsoren de verlichtingsactie van Zaanstad.

Op de foto de boom bij verzorgingshuis Rosariumhorst nog zonder verlichting. Deze zal spoedig volgen.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl