KFC met hakken over (beker)sloot

Gepubliceerd: 15-10-2021 9:10

KFC met hakken over (beker)sloot

STREEK - Het aantal Zaanse deelnemers in de strijd om de KNVB beker is deze week teruggebracht tot welgeteld een afgevaardigde. KFC wist door het beter benutten van strafschoppen een ronde verder te komen.

Op het eigen winderige terrein lukte het de ploeg van trainer Guillaume Groot met moeite door te dringen in die volgende ronde. Zaterdagderdeklasser EVC leverde aanzienlijk meer moeite op dan van tevoren was ingeschat. Juist deze partij moest de sfeer binnen de Groote Koogsche na de moeizame competitiestart wat opvrolijken. Daar leek het aanvankelijk ook op. Al na zeven minuten was het Delano Woud die de 1-0 liet aantekenen. Voor de pauze wisten de Edammers op gelijke hoogte te komen.

Na de thee leek Maarten Hemmen met de 2-1 de aanzet te geven tot een overwinning, maar andermaal wist EVC terug te komen. Met de 2-2 op het scorebord na 90 minuten spelen moesten strafschoppen de beslissing brengen. KFC deed dat als beste en dwong daarmee een plek in de volgende ronde af.

In Heiloo heeft WSV’30 haar Waterloo gevonden bij HSV. De derde klasser uit Wormer kon het niet bolwerken tegen de ongeslagen koploper uit de tweede klasse (3 gespeeld, 3 gewonnen). De roodgele brigade trok met 4-2 aan het langste eind.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl