KFC sterkste op eigen toernooi

Gepubliceerd: 15-08-2021 18:08

KFC sterkste op eigen toernooi

KOOG AAN DE ZAAN - Helemaal vanzelf ging het niet voor de organiserende club. Het Groote Koogsche Toernooi werd gewonnen door de thuisclub, maar daar waren wel strafschoppen voor nodig na een remise in de reguliere tijd.

Als eerste op deze zonnige finaledag kwamen de teams van Westzaan en SVA binnen de lijnen. Na een gelijkopgaande eerste helft (1-1) wisten de Assendelvers uiteindelijk toch het verschil te maken en was de 1-3 zege terecht.

Aansluitend was het de bedoeling om de overige drie wedstrijden om 14.00 uur te laten beginnen, maar de finale liep enige vertraging op.

Op het gras knokten Zaandijk en VV Assendelft om plek 5 en 6. Van tevoren leek de vierde klasser een maatje te klein voor de ploeg van trainer Lars Keppel uitkomend in de eerste klasse. Mogelijk dat de zwartwitten ook met dat idee het veld instapten. Het was Zaandijk dat weliswaar flink in de verdediging werd geduwd, maar de uitvallen waren niet van gevaar ontbloot.

Groot was dan ook de vreugde aan de kant van Zaandijk toen het jonge team - nog verre van compleet volgens de kenners langs de lijn - van trainer Chris Manuputty een 2-0 voorsprong wist te realiseren. Assendelft kon daar slechts een goal tegenover stellen.

Competitiegenoten WSV’30 en Sporting Krommenie maakten er voor het publiek een aantrekkelijke partij van. De Krommenieers kwamen op een 0-1 voorsprong en zagen de Wormers vervolgens een penalty missen. De strafschop was een te zware straf en en het optreden van de Sporting goalie sterk.

Uiteindelijk zette de groenzwakten de wedstrijd naar hun hand en kwamen op een 2-1 voorsprong. Die stand kon echter niet gehandhaafd worden en was het toch Sporting dat aan het langste eind trok met een 3-4 zege.

Op het hoofdveld startte de finale wat later. Het arbitrale trio had al een wedstrijd achter de rug en moest wat langer bijkomen van die inspanningen. De finale tussen Saenden en gastheer KFC leverde een gevarieerd spelbeeld op. Er was geen bovenliggende partij en het scoren viel ook niet mee. Het niveau van het spel bleef ook ondermaats. Heel even dacht KFC in de reguliere tijd al het verschil te maken, maar op advies van de neutrale assistent-scheidsrechter werd deze goal vanwege buitenspel afgekeurd.

Bij gebrek aan goals waren beide teams veroordeeld tot de strafschoppen. Eindelijk een onderdeel waarbij het arbitrale trio kon doen wat zij constant achterwege lieten: net meelopen.

In die serie miste Saenden er twee en KFC slechts eentje hetgeen de toernooizege deed belanden bij de Groote Koogsche.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl