KFC vindt in René Reijinga nieuwe trainer

11-12-2021 11:33

KFC vindt in René Reijinga nieuwe trainer

KOOG AAN DE ZAAN - Zo maken ze aan de Wezelstraat in de Koog bekend dat de trainer aangeeft aan zijn laatste seizoen bezig te zijn of rap daarna maakt de club - in dit geval KFC - bekend dat de opvolger al gevonden is. In dit geval zal de komende twee seizoenen René Reijinga de opvolger zijn van Guillaume Groot.

Reijinga is voor de Groote Koogsche geen onbekende. Zijn hele jeugdopleiding heeft hij bij KFC doorlopen en zelfs ook in het eerste elftal gespeeld. In de achterliggende vier seizoenen stond Reijinga voor de eerste elftal groep van Saenden. Daarmee wist hij twee keer kampioen te worden. Zijn manier van werken, ambitie en visie over de toekomst bleek naadloos aan te sluiten bij de wensen en doelstelling van KFC.

Voormalig topschutter Ronald Molenaar, bestuurslid Technische Zaken legt uit dat KFC op dit moment een zeer talentvolle maar ook jeugdige selectie bezit. "Om hier het maximale uit te kunnen halen hebben wij een profielschets gemaakt en een aantal competenties opgetekend waaraan de nieuwe hoofdtrainer moest voldoen. Zo vonden wij het o.a. belangrijk dat de nieuwe hoofdtrainer zowel op technisch als tactisch gebiedt goed was onderlegd en moest hij communicatief vaardig zijn om dit op de juiste manier over te kunnen brengen aan de spelersgroep. Daarnaast is het belangrijk dat hij een verbindende rol heeft en bij ieder individu de juiste snaar weet te raken. De klik met René was er in het eerste gesprek direct en nadat een tweede gesprek met een aantal selectiespelers dezelfde uitkomst bracht was het duidelijk, René moet onze nieuwe hoofdtrainer worden. Ik ben zeer tevreden dat wij René voor twee jaar hebben kunnen vastleggen en kijk er naar uit om gezamenlijk met de nieuw te vormen technische staf te bouwen aan de toekomst."

René Reijinga verheugt zich op deze mooie uitdaging. Het is voor hem een droom die uitkomt. 'Ik ken de mensen binnen de vereniging natuurlijk goed. We hebben gesproken over mijn visie en wat mijn plannen zouden zijn met de huidige selectie. Dit sluit 1 op 1 aan bij de wensen en doelstellingen van de club. Ik ben een trainer die mijn ploeg op een duidelijke manier wil laten spelen en tactiek mooi vindt! Daarnaast ben ik gewend om veel met mijn ploeg te communiceren en hier bovenop te zitten. Tegelijkertijd geef ik mijn spelers de vrijheid om binnen een kader hun creativiteit te gebruiken. Ik ben blij dat KFC heeft aangegeven dat ik de tijd krijg om te bouwen en hierin het vertrouwen naar mij uitspreken."

Op de foto staan v.l.n.r. Rene Zandbergen (Vice-Voorzitter), Tako Boelens (Voorzitter), Rene Reijinga en Ronald Molenaar (Technische Zaken)


BRON KFC1910 website

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl