KFC volop in beweging

23-02-2021 10:29

KFC volop in beweging

KOOG AAN DE ZAAN - Wie een blik werpt op het KFC sportcomplex aan de Wezelstraat zal aanzienlijk minder beweging zien dan voor de coronacrisis. En toch gaat het gaat naar omstandigheden goed met de Grote Koogsche zoals de Geuzennaam van KFC al jaren luidt.

De vereniging is druk bezig met haar toekomst. Zo verlengde het bestuur recentelijk de contracten van Bas Timmer (Hoofd jeugdopleiding) en Jamie Snijder (Hoofd onderbouw). In de selectie zal komend seizoen ook Michiel Hemmen weer zijn opwachting maken. Ooit maakte hij zijn eerste voetbalbewegingen op het complex aan de Wezelstraat. Vanaf de mini’s tot aan de C junioren (huidige onder 14) groeide hij uit tot een talentvolle speler die bij verschillende BVO’s in beeld raakte.

Uiteindelijk koos hij voor de FC Volendam. Bij BV Veendam speelde hij vervolgens twee seizoenen om aansluitend uit te komen voor AGOVV, Westerlo (België), Cambuur, BK Hacken (Zweden), Excelsior, Cambuur en Emmen. Via enkele stages in Azië komt hij bij het ambitieuze FC Lienden terecht. Dan toont profclub Altona Magic uit Australië interesse. Samen met zijn broer Maarten vertrekt hij in 2019 naar de andere kant van de wereld. Totdat corona roet in het eten gooide. Dat noopte hem om twee zomerrecessen lang zijn conditie op peil te houden bij de selectie van KFC.

Hoofdtrainer Guillaume Groot heeft altijd een goede band onderhouden en zijn hoop op een terugkeer was een wederkerend gespreksonderwerp. Maar de verleiding van Rijnsburgse Boys was groot. Mede door de tweede lockdown is daar weinig van terechtgekomen. Door zijn privé situatie en zijn maatschappelijke carrière op de marketingafdeling van FC Volendam zijn de prioriteiten gewijzigd en zal hij weer actief gaan optreden voor KFC.

In de Koog is op een heel ander niveau ook sprake van een mogelijk opmerkelijke transfer. AFC Ajax heeft n.l. contact met KFC opgenomen om de JO15-1 speelster Jasmijn van Uden in maart wekelijks bij Ajax te komen trainen om de middenvelder met iets oudere speelsters te zien met het oog op toekomstige instroom bij de Ajax vrouwentak.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl