Kinderen de baas in Zaanstad

22-01-2020 08:08

Kinderen de baas in Zaanstad

ZAANSTAD - Maar liefst 317 bazen doen op 23 januari mee aan JINC Baas van Morgen. Daarvan komen er negen bazen uit Zaanstad. Onder meer de directeuren van Zuiver, Albert Heijn en Rabobank doen mee, evenals burgemeester Jan Hamming.

Met Baas van Morgen wil JINC, een non-profitorganisatie die strijdt tegen kansenongelijkheid onder jongeren, de aandacht vestigen op het feit dat een succesvolle loopbaan niet voor iedereen is weggelegd. Want wie geboren wordt in een omgeving met veel armoede en weinig rolmodellen, heeft veel minder kans om het ver te schoppen dan leeftijdsgenootjes uit rijkere wijken. Hoe slim of talentvol hij verder ook is.

De jonge deelnemers staat de 23ste een spannende dag te wachten. Nadat ze, meestal door de ‘Baas van Vandaag’ zelf, met de bedrijfsauto op school zijn opgehaald, mogen ze namelijk even echt aan de top staan. Daarbij zien ze van binnenuit hoe een bedrijf, gemeente, nieuwsmedium of culturele instelling in elkaar steekt. Dit geeft de Bazen van Morgen een flinke stoot zelfvertrouwen, een groter netwerk en meer kennis van de arbeidsmarkt.

Andere ogen kijken
Voor de volwassen deelnemers is meedoen aan JINC Baas van Morgen eveneens leerzaam. Zo komen ze in contact met een wereld die hen meestal vreemd is, en kijken ze voor een dag met andere ogen naar hun bedrijf.

Liesbeth Boot, vestigingsmanager van JINC Zaanstad, kan niet wachten tot het zo ver is dat de Bazen van Vandaag en de Bazen van Morgen elkaar ontmoeten. “Ik zie Zaanstad als een betrokken gemeenschap waar in verbinding zijn met elkaar een belangrijk thema is. Met JINC Baas van Morgen dragen wij hier aan bij. We verbinden jong met oud, en bazen van nu met bazen van vandaag. Het belooft een speciale dag te worden voor zowel de jongeren als de volwassenen!”

 

Op de foto twee bazen van vorig jaar: Yarnelle en Tanja Cuppen van ABN AMRO. (Foto: Angeliek de Jonge)

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Molenwerf 42 - 1541 WR Koog aan de Zaan - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl