Kinderen morgen de baas in Zaanstad

Gepubliceerd: 23-01-2019 11:01

Kinderen morgen de baas in Zaanstad

ZAANSTAD – Morgen zijn kinderen de baas op een aantal belangrijke posten in Zaanstad. Zo neemt een kind de werkzaamheden van burgemeester Jan Haming over. Maar ook Cees van Vliet, directeur winkels en distributie bij Albert Heijn en Angelique Finkers, directeur-bestuurder bij het Zaantheater mogen vanaf de zijlijn toekijken.

Ruim 200 kinderen nemen donderdag 24 januari voor één dag de baan over van Nederlandse CEO’s, directeuren en politici. Tijdens JINC Baas van Morgen ervaren basisschool- en vmboleerlingen met sociaaleconomische achterstand hoe het is om de leiding te hebben. En doen zo een waardevol contact op voor later.

JINC
Met Baas van Morgen wil JINC, een non-profitorganisatie die strijdt tegen kansenongelijkheid onder jongeren, de aandacht vestigen op het feit dat een goede start op de arbeidsmarkt niet voor al het talent van morgen vanzelfsprekend is. Want wie geboren is een wijk met veel werkloosheid, heeft in Nederland nu eenmaal minder kans om het ver te schoppen – hoe slim hij of zij ook is.

Daarom organiseert JINC jaarlijks de Baas van Morgen. Kinderen kunnen dan ervaren hoe het is om aan de top te staan en leren van binnenuit hoe een bedrijf, gemeente of culturele instelling in elkaar zit. De ‘grote’ bazen beloven hun jonge collega’s bovendien dat ze later nog eens een beroep op hen mogen doen.

Naast de gemeente Zaanstad en de grootgrutter doen de Etos, OVO (Openbaar Voortgezet Onderwijs Zaanstad), PDS Uitzendbureau en Zuiver mee aan deze actie.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl