Kletsmaatjes gezocht

Gepubliceerd: 22-09-2021 10:09

Kletsmaatjes gezocht

STREEK - De term 'kletsmaatjes gezocht' doet vermoeden dat er iets gezelligs op beginnen staat. Dat zal door de mensen van het Taalcafé de Sluis instemmend beaamd worden.

Het Taalcafé de Sluis is n.l. een locatie waar nieuwkomers met vrijwilligers Nederlands oefenen. In verschillende groepjes en ieder op zijn eigen niveau. Er worden gesprekken gevoerd en geoefend over basale zaken als boodschappen doen, naar de dokter gaan, een praatje maken met de buren, of er worden samen brieven of artikelen gelezen over bijvoorbeeld geldzaken, wonen, gezondheid, sport of ziekte.

Wat nieuwkomers het meest helpt bij hun integratie en het leren van de taal is Nederlands spreken met Nederlanders, kletsen aan praattafels! Dit kan in een open, gezellige sfeer in Taalcafé De Sluis in Zaandam en Wormerveer. Er is les- en kletsmateriaal aanwezig voor verschillende niveaus over allerlei (Zaanse) onderwerpen zodat je altijd handvatten hebt voor een interactief gesprek.

De huidige vrijwilligers komen zelfs na een volledige werkdag helpen in De Sluis omdat ze er energie en voldoening van krijgen. Op donderdag en vrijdag is De Sluis daarnaast ook online geopend.

Als vrijwilliger zit je nergens aan vast. Heb je elke week tijd of alleen incidenteel? Kun je een keer niet komen? Geen probleem. Je bepaalt zelf wanneer en hoe vaak je komt helpen. Een achtergrond in het onderwijs of andere kwalificaties zijn niet nodig, want ‘normaal Nederlands leer je van normale Nederlanders’. Er is goede communicatie en coördinatie, evenals koffie en thee. Het is ontzettend dankbaar ‘werk’ waarmee je echt een verschil maakt. Interesse? Stuur dan een bericht. Altijd welkom!

Het Taalcafé is vier dagdelen per week geopend: dinsdag 19.00 – 21.00 uur, woensdag 14.00 – 15.30 uur, donderdag 19.00 - 20.30 uur en vrijdag 14.00 - 15.30 uur. Op donderdag en vrijdag zijn we ook online geopend.

Voor meer informatie en / of aanmelding als vrijwilliger:
Tine Smits. Telefoon: 06 14776182 of via email: info@taalcafedesluis.nl.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl