Klimpark groeit gestaag

Gepubliceerd: 28-05-2020 16:05

Klimpark groeit gestaag

STREEK - Het idee van Rob Broekema en Walter Bisselink om een klimpark te realiseren in onze streek is inmiddels heel concreet geworden. Het park komt tot stand bij restaurant Pannenkoek de Appel en gaat uit 32 palen bestaan van maximaal 15 meter.

Begin maart is een start gemaakt in recreatiegebied Het Twiske met de bouw van een uniek avontuurlijk klimpark. 
Het recreatieschap wil middels dit park het gebied aantrekkelijker maken voor mensen die van een sportieve uitdaging houden. 
Het klimpark biedt een aantal routes en andere uitdagingen in verschillende moeilijkheidsgraden. Het is jaarlijks open van april tot en met oktober en gaat zich naast de dagelijkse bezoekers ook richten op scholen en bedrijven uit de omgeving.

Duurzaam bouwen en beleven
De bouw heeft plaats met respect voor de natuur en de omgeving. Zo wordt gebruik gemaakt van houtsoorten met FSC keurmerk, zoals Douglas en Cloeziana. Ook komt er geen verlichting bij het park. Een ecoloog begeleidt de bouwfase om te controleren of flora en fauna geen nadelige effecten van de werkzaamheden ondervinden. De heiwerkzaamheden starten voor het broedseizoen. Dit gebeurt met een elektrische machine die nauwelijks lawaai veroorzaakt. De graafmachine en betonmixer zijn eveneens elektrisch.

Avontuur in de natuur
De ondernemer Walter Bisselink van Beleef het Avontuur is blij dat hij deze voorziening mag realiseren in Het Twiske.

Walter: “Avontuur en natuur halen het beste in de mens naar boven. Natuur geeft verwondering, avontuur nodigt uit tot leren van het verleggen van grenzen en plezier hebben. De ondernemer wil graag met scholen en verenigingen uit de omgeving samenwerken. “Klimmen brengt kinderen dichter bij de natuur zodat ze deze op een positieve manier kunnen beleven.“ 

Op de foto van Hielke Bruijnink zijn de vorderingen van het Klimpark goed zichtbaar

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl