Knollendam veert voorzichtig op

30-01-2021 11:13

Knollendam veert voorzichtig op

STREEK - Het dilemma bij veel sportverenigingen is gelijk. Geen (kantine)inkomsten, wel vaste lasten die doorgaan. Dat houdt geen club vol. Gelukkig zijn er ook uitzonderingen. De VV Knollendam signaleert dat haar contributie-inkomsten stabiel blijven. Wellicht heeft de verlaging van 120 naar 100 euro een rol gespeeld. 'Die inkomsten zijn in deze tijd hard nodig natuurlijk' zo valt te lezen in de KnolKnal Nieuwsbrief 119 (3e jaargang).

Dat er niet gevoetbald kan worden maakt niet dat de vaste ploeg medewerkers duimen hoeft te draaien. Hun werkzaamheden gaan eigenlijk ongewijzigd door. Hooguit is er wat druk van de ketel. Ook anders is het koffie drinken anno 2021. De Mopploeg doet dat op anderhalve meter afstand, liefst nog een beetje meer. Al bijna een jaar lang. 'Waar zijn de tijden gebleven dat we knus met z'n allen aan de stamtafel konden zitten? Het lijkt zo lang terug. Even geduld nog' zo klinkt het aan de tafel.

'Nieuw pakket geeft clubs lucht'
Het kabinet heeft afgelopen week een nieuw steunpakket voor de sport aangekondigd, ter waarde van 240 miljoen euro. Dat geld wordt via specifieke regelingen beschikbaar gesteld aan verenigingen. “We zijn blij dat het kabinet de steunmaatregelen voor de amateursport tot 30 juni 2021 verlengt”, zegt Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal van de KNVB. “Hiermee erkent het kabinet nog maar eens het maatschappelijke belang van het Nederlandse verenigingsleven. Door de verlenging van de maatregelen worden ook voetbalverenigingen hard getroffen. Het water staat velen tot de lippen. Dit pakket is daarom belangrijk en geeft lucht om samen de eindstreep te halen''.

Een mening die door de groengelen volledig wordt gedeeld.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl