KNVB beker avontuur aan de Julianastraat

19-01-2021 11:41

KNVB beker avontuur aan de Julianastraat

STREEK - In het Kras Stadion aan de Sportlaan in Volendam zal vanavond een ongetwijfeld interessante ontmoeting plaatshebben. In het kader van de strijd om de KNVB beker neemt de FC Volendam het op tegen PSV Eindhoven.

In de technische staf van de bezoekers o.a. André Ooijer. Hij maakte ooit zijn debuut in het professionele voetbal bij FC Volendam. Daarnaast hebben aan Volendam-zijde coach Wim Jonk en keeperstrainer Edwin Zoetebier een verleden in Eindhoven. En wie weet wacht Zaankanter Micky van de Ven wel een mooie toekomst in Eindhoven. Na afloop van een periode in de Keuken Kampioen Divisie worden individuele Bronzen Kampioensschilden verdeeld onder diverse spelers. Micky van de Ven is gekroond tot Beste Talent van de tweede periode.

Voor zijn team wacht dinsdag een mooi affiche tegen topclub PSV. Er zal om 21.00 uur worden afgetrapt voor de wedstrijd in de TOTO KNVB Beker. De wedstrijd is live te volgen via ESPN, het vroegere Fox Sports.

Na de 0-1 overwinning op bezoek bij Cambuur, voelde het 0-0 gelijkspel tegen FC Dordrecht van afgelopen vrijdag als een verlies. De opponent van dinsdag van een heel andere orde. Maar het feit dat FC Volendam tegen ploegen uit de bovenste helft van de Keuken Kampioen Divisie goede boekte, geeft vertrouwen voor het bekerduel met de Eindhovenaren. Het wordt voor de Volendammers het eerste duel in dit bekertoernooi. De wedstrijd in de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker tegen ODIN'59 kon vanwege de coronasituatie niet doorgaan, terwijl FC Volendam de ronde erna werd vrijgeloot. In die ronde versloeg PSV op de Vijverberg De Graafschap met 1-2.

Al enige tijd ontbrekend op het wedstrijdformulier is doelverdediger Nordin Bakker. De geboren Oostknollendammer raakte eerder dit seizoen geblesseerd aan zijn lies. Ondertussen is hij weer helemaal fit. Nu moet hij trainer Wim Jonk nog overtuigen hem weer onder de lat te zetten. De trainer ziet helaas voor Bakker nog geen reden om hem terug te wisselen. 'Ik moet nog even goed mijn best doen op trainen om er weer in te komen' is de nuchtere constatering van de voormalige doelman van Fortuna Wormerveer.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl