Kom je ook “streunen” in mijn minibieb?

10-01-2022 09:00

Kom je ook “streunen” in mijn minibieb?

Tringggggggg… regelmatig staan er buurtbewoners bij mij aan de deur om hun nog mooie bruikbare boeken aan mij af te geven. Want, alsof ik nog geen hobby’s genoeg heb, vanaf november 2018 staat er een minibieb in mijn tuin!

Door Sandra Raino

Als fervent lezer én schrijver van boekrecensies puilden mijn boekenkasten uit en zocht ik naar een manier om deze boeken op een leuke manier kwijt te raken. Toen ik op internet het ene na het andere schattige minibiebje voorbij zag komen, was het zaadje geplant en ging ik op zoek naar een geschikt kastje. Dat viel nog niet mee… toen ik er uiteindelijk eentje vond kwam het leukste werk: het oppimpen!

Het bleek een uitdaging om de het kastje waterdicht te krijgen en te houden maar met vereende krachten is dit gelukt en kon ik, eindelijk, mijn boeken erin kwijt. Als snel wisten de buurtbewoners mij te vinden en regelmatig vul ik de minibieb bij met “verse” boeken. 


Na een berichtje op diverse facebookgroepen komen er zelfs mensen uit Krommenie speciaal naar mijn minibieb om boeken te halen. Want, zo meldde deze meneer aan mij toen ik even met hem stond te babbelen, “je hebt van de mooie boeken in je minibieb staan”. Kijk, en daar word ik dan weer blij van!

Niet alleen mijn boekenkast ruimt lekker op maar ik wil met de minibieb ook de mensen die het niet zo breed hebben de mogelijkheid bieden om toch een leuk/mooi boek te laten lezen. Daarnaast is het voor de buurtbewoners in deze coronatijd ook heel fijn, nu de winkels en/of bibliotheek dicht zijn dat zij gewoon een boek uit mijn kastje kunnen plukken. Er staat voor ieder wat wils in: thrillers, romans en kinderboeken (in de box onder het kastje).

En dat allemaal gratis! Ik hoef de boeken niet terug, liever niet zelfs, ik heb namelijk heel veel voorraad. Ik heb liever dat mensen ze weer doorgeven aan andere mensen zodat iedereen er plezier van heeft. Mocht je nog leuke mooie frisse boeken over hebben (en dan bedoel ik niet met gescheurde kaften en ergens uit het jaar kruik) dan kun je deze bij mij aan de deur afgeven.

Kom je ook eens bij mijn “Bibliotuin Rooswijk” streunen? Je bent van harte welkom om een boek (of boeken!) te komen halen, Lil Hardinstraat 6 te Zaandijk (tussen het verzorgingshuis Guisveld en het spoor). Ennuh, ik weet dat er nog veel meer minibiebjes zijn in Zaanstad, kijk maar eens goed om je heen!

Liefs Sandra

Facebookpagina Bibliotuin Rooswijk: https://www.facebook.com/bibliotuinrooswijk

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl