Komende zaterdag dichterstournee door Zaanstad

Gepubliceerd: 29-01-2019 8:01

Komende zaterdag dichterstournee door Zaanstad

ZAANSTREEK - Poëzie horen, lezen en doen: zaterdag 2 februari is Zaanstad in de ban van dichters. De woordkunstenaars laten op drie Zaanse locaties hun creativiteit de vrije loop in kader van de landelijke poëzieweek.

De Zaanse dichterstournee is een initiatief van stadsdichter Ellis van Atten en de stichting ZPINK, beweging voor woordkunst.

Krommenie
Dichters Kees Jan Sierhuis, Gerdien van de Geer, Roselien Brondy en Lianne Krab dagen het publiek uit een dichtregel te schrijven waar Ingrid van INKpwr een illustratie bij zal maken op een ansichtkaart. Deze dichtactie is van 11.00 tot 12.30 uur bij Boekhandel Stumpel in Krommenie.

Zaandam
Bij de Bieb aan de Westzijde laten dichters Michelle Drion, Ien Verrips, Janna Pronk, René de Graaff, Gerda van Dijk, Jamila Ndayirukye, Ton van Wissen en Lianne Krab tussen 13.30 en 15.00 uur van zich horen. Rick van der Made, dichter en voorzitter van stichting ZPINK is aanvoerder van deze ploeg. Marloes Beets brengt met haar teksten van uitgeknipte woorden de nodige kleur aan.

Van 15.30 tot 17.00 uur is het mogelijk zelf te schrijven en dichten bij Bruna, Damstraat in Zaandam. INKpwr maakte van de eigen dichtregel een ansichtkaart. De dichters zijn Gerda van Dijk, Vera Jongejan, Roselien Brondy, Gerry Geurkink en Thijs de Lange.

Dichters op Zaanradio
Verder is er tijdens de poëzieweek (van 31 januari tot en met 6 februari) elke dag een Zaanse dichter te horen op Zaanradio. In de centrale hal van het stadhuis zijn op het informatiescherm in de centrale hal gedichten te lezen van Zaanse dichters.
(Illustratie: Ingrid Nierop)

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl