Komende zaterdag kerstbomenactie

09-01-2019 14:56

Komende zaterdag kerstbomenactie

ZAANSTAD/OOSTZAAN – We zijn het al haast weer vergeten: kerstmis 2018. De kalkoen is al lang verteerd, de bubbels op, de kater verdreven. Alhoewel, op straat zijn de resten van dit feest nog duidelijk zichtbaar in de vorm van… afgedankte kerstbomen.

In Oostzaan zijn mensen van Werkom al druk bezig de ooit zo fraai versierde denneboom tot compost te vermalen (foto). De jeugd kan met de afgedankte kerstbomen echter zijn voordeel doen. Want op zaterdag 12 januari wordt de kerstbomenactie in Zaanstad gehouden. Wie de oude kerstboom inlevert, doet niet alleen een goede daad in de vorm van de ooit zo fraaie kerstspar tot compost te laten vermalen, het levert ook nog eens geld op. De gemeente wil afgedankte kerstbomen graag op verantwoorde manier afvoeren en zorgt daarbij voor een leuk zakcentje voor wie daaraan bijdraagt.

Op 12 januari levert elke ingeleverde kerstboom een bon op die ter plekke is in te wisselen voor € 0,20. De gemeente Zaanstad keert daarnaast voor elk opgehaalde bon € 0,40 aan de verenigingen uit. Iedere ingeleverde bon steunt een vereniging. Het is ook mogelijk de bomen eerder op te laten halen. Bel daarvoor de klantenservice van HVC 0800-0700.

Als er minimaal 50 kerstbomen zijn aangemeld, rijdt HVC een extra route door heel Zaanstad. Tot 11 januari rijdt er een wagen die de kerstbomen ophaalt.

De inleverplekken van de kerstbomenactie vind je op de website van de Huisvuilcentrale Groep, https://www.hvcgroep.nl/nieuws/verdien-een-zakcentje-met-je-kerstboom-zaanstad.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Molenwerf 42 - 1541 WR Koog aan de Zaan - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl