Korfbal League ronde 5

17-12-2021 12:30

Korfbal League ronde 5

STREEK - De jaarlijkse Korfbal Leaguefinale is hét slotstuk van het Korfbal Leagueseizoen en al jaren het grootste binnensportevenement van Nederland. Dit seizoen wordt de Korfbal Leaguefinale zaterdag 16 april gespeeld in Rotterdam Ahoy. Zover is het echter nog lang niet.

Komend weekeinde staat ronde 5 op het programma. Na de voor de Zaanse deelnemers ongelukkig verlopen ronde 4 wacht er andermaal een pittige klus voor zowel KZ/Thermo4U als GG/IJskoud de Beste.

Op papier - dat zoals wij allemaal weten uiterst geduldig is - lijkt er voor KZ/Thermo4U de meeste kans op succes. De Koogers hebben een week lang de tijd gehad om het 25-18 verlies bij Fortuna goed te verwerken. Zaterdag is de tegenstander KCC dat ongetwijfeld gesterkt naar het Topsportcentrum zal komen. De ploeg uit Capelle wist tegen Dalto haar eerste winst (18-15) te boeken. Voor Koog-Zaandijk is het zaak te winnen om aansluiting te houden met de ploegen die azen op een plek in de kampioenspoule. De wedstrijd aan de Wezelstraat begint om 20.00 uur.

Ook in Wormer hebben ze bij GG/IJskoud de Beste een week lang de tijd gehad om het 22-24 verlies tegen DOS’46 goed te verwerken. Zaterdagmiddag vanaf 15.30 uur moeten de Groengelen het opnemen tegen grootmacht PKC. De Papendrechters hebben ongeveer een gelijke voorbereiding als de ploeg uit Wormer. Beide teams verloren namelijk van DVO dat nu ongeslagen aan kop gaat. PKC zal het 28-26 verlies vast en zeker willen wegspoelen. De vaste lezer van deze rubriek zal ongetwijfeld begrijpen dat GG/IJskoud de Beste zich daar niet voor zal lenen. Gezien de groeiende vorm bij de Wormers is winst eigenlijk helemaal niet zo gek.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl