Korfballeague finale ook bij NOS live in beeld

17-04-2021 12:30

Korfballeague finale ook bij NOS live in beeld

STREEK - De apotheose van het korfbalseizoen is altijd de finale van de Korfballeague. Dit bizarre sportjaar is dat niet anders. Helaas zonder de inbreng van KZ/Thermo4U dat in de halve finale net tekort kwam tegen Fortuna. Wie denkt dat de finale in Rotterdam Ahoy zonder Zaanse inbreng zal worden gespeeld zit er naast. In het veld weliswaar geen streekgenoten, maar er om heen toch meer dan je verwacht.

Meest opvallende nieuws in de aanloop naar de Korfbal Leaguefinale in Rotterdam Ahoy, vanmiddag vanaf 16.00 uur, dat deze topwedstrijd zaterdag live zal worden uitgezonden door de NOS. De uitzending op NPO2 begint om 15.45 uur. In samenwerking met de crews van de Korfbal Leagueverenigingen verzorgt het KNKV ook weer een live studio-programma rondom de finale. Voor de internationale fans is een Engelstalige stream beschikbaar en ook in Tsjechië wordt het duel live uitgezonden.

Dat KZ/Thermo4U naast het ticket voor de Korfbal Leaguefinale greep, wil niet zeggen dat er in Ahoy Rotterdam helemaal geen Kogers in actie komen.

KZ-livestreampresentatrice en commentator Luna Boerhout doet de veldpresentatie voor de finalelivestream van Eyecons. Zowel voorafgaand aan de wedstrijd als na de finale doet zij de interviews met coaches en spelers. De live-uitzending begint al om 15:00 uur en vanaf dat moment is de kans dus groot dat Luna ook voorbij zal komen! Bij KZ staat Luna tot voor dit seizoen vooral bekend als presentatrice/omroepster bij de thuiswedstrijden, maar sinds het nieuwe jaar heeft zij zich ook bewezen als commentator en interviewer. Ook was zij te horen in de podcast van NLKorfbal en was ze te zien in het liveprogramma Korfbal League door de Week. 'Luna's talent is bij het KNKV natuurlijk niet onopgemerkt gebleven en het leverde haar deze bijzondere rol in Ahoy op' zo laat de club trots op haar website weten. 

Ook livestreamregisseur Raymond Hempenius komt morgen in actie voor de Eyecons-uitzending. Hij vervult een belangrijke rol achter de schermen als regisseur van de Engelse livestream. Ook zorgt hij dat de 'graphics' (onder andere de statistieken) daar goed in beeld komen. Het zijn dus de internationale fans die kunnen genieten van Raymonds inspanningen.

De NOS zendt de Korfbal Leaguefinale voor het eerst in de geschiedenis live uit op televisie (NPO 2), via de livestream op NOS.nl en in de NOS-app. De presentatie is vanmiddag in handen van Gert van ’t Hof, met bondscoach Jan Niebeek als analist naast zich. Het commentaar wordt verzorgd door Joop Vernooy, co-commentator is KZ/Thermo4U-coach Tim Bakker. De NOS-uitzending op NPO2 begint om 15.45 uur.

Live-uitzending op Eyecons.com
Dankzij de medewerking van vele vrijwilligers van de Korfbal Leagueverenigingen verzorgt het KNKV zaterdagmiddag zelf ook een live-uitzending op Eyecons.com. De studiopresentatie wordt gedaan door Jan-Anne van Ginkel, de veldpresentatie als net beschreven door Luna Boerhout. Analist is Marrien Ekelmans en het commentaar wordt verzorgd door Frank Stout en co-commentator Daniël Hulzebosch. Dit studioprogramma op Eyecons.com start om 15.00 uur en is hier te zien. Van de finale verschijnt ook een uitgebreide samenvatting op Eyecons.com.

De duels op het gezamenlijke livestreamplatform worden erg goed bekeken. Ter illustratie: het duel tussen TOP/LITTA en PKC/Vertom trok afgelopen zaterdagavond een kleine 40.000 kijkers.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl