Korfballers op zaterdag

08-10-2021 16:30

Korfballers op zaterdag

STREEK – Zo goed als alle topteams van de Zaanse korfbalclubs zijn nog volop actief op het veld. Alleen KZ/Thermo4U is klaar met de eerste veldhelft en kan zich richten op de Korfballeague competitie.

Bij de Koogers beseft men dat zowel hun eerste als tweede in een lastige fase verkeren. Daarvan hopen ze aan de Wezelstraat over een tijdje te kunnen zeggen 'Nou ja, dat hoort er nu eenmaal bij...'.

De resultaten zijn – zo omschrijft de club het zelf op haar website - niet om over naar huis te schrijven en dat doen ze dus ook niet. ‘We gaan moedig voort op het ingeslagen pad, wetende dat de eerste helft van de competitie achter de rug is en dat het feitelijk alleen maar beter kan gaan. Voor beide teams zit de eerste veldhelft er op. In de verte komt voor Oranje het EK eraan en dan maken de spelersleveranciers en hun tegenstanders pas op de plaats, maar wel binnen. Nieuwe ronde, nieuw geluk!’

Voor GG/IJskoud de Beste mag het bezoek aan de laagst genoteerde tegenstander SKF geen probleem opleveren. De Wormers moeten als Korfballeagueploeg in de Hoofdklasse nog even door in de buitenlucht.

Roda ontvangt op eigen veld één van de drie koplopers t.w. Die Haghe. De blauwwitte leeuwen zijn toe aan een daverende verrassing. Die 0 moet hoognodig uit de boeken geschoten worden. In die eerste klas is ZKV de gedeelde koploper en mag geen hinder ondervinden van het laag geklasseerde Maassluis.

In de tweede klasse behoort Furore bij de top van de afdeling. Tegenstander Viking staat slechts één punt achter. Winst is noodzakelijk om bovenin mee te blijven draaien. De derby tussen ZKC’31 en OKV mag, gelet op de ranglijst, niet anders eindigen dan in een zege voor de Zaandammers.

In de vierde klasse ontlopen Zaandam Zuid en Stormvogels elkaar op dit moment weinig. Om de twee punten achterstand goed te maken moeten de Zuiderlingen hun wedstrijd winnen.

PROGRAMMA ZATERDAG 9 OKTOBER:
HKB 15:30 uur SKF - GG/IJskoud de Beste.
1 D 15:30 uur Torenstraat Roda - Die Haghe en Maassluis – ZKV.
2 E 15:30 uur De Omzoom Furore – Viking en 15:30 uur Jagersveld ZKC '31 - OKV.
4 E 14:30 uur Poelenburg Zaandam Zuid - Stormvogels.


Foto Facebook Roda: een spelmoment uit de eerdere derby tussen Roda en ZKV  

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl