Korfballers weten waar zij in de zaal aan toe zijn

22-04-2020 14:27

Korfballers weten waar zij in de zaal aan toe zijn

STREEK - Voor de korfballers is er eindelijk duidelijkheid over het verloop van hun competities. Maandagavond is het bondsbestuur een aantal zaken overeengekomen aangaande de afwikkeling van de zaalcompetitie.

Zaalcompetitie wordt niet uitgespeeld, geen kampioenen
De zaalcompetitie 2019/2020 wordt niet uitgespeeld. In deze competitie waren de slotfase van de Korfbal League, Hoofdklasse en Topklasse Dames nog open, maar deze play-offs, finales en play-downs worden dus niet meer gespeeld. Er worden geen kampioenen uitgeroepen.

Alle fans, die reeds een ticket hadden gekocht voor de Korfbal Leaguefinale 2019/2020 in Rotterdam Ahoy, krijgen spoedig een bericht over de afwikkeling hiervan.

Stand is eindstand (en geen Tussenklasse)
Het bestuur houdt voor het top- en wedstrijdkorfbal in de zaalcompetitie vast aan het eerder genomen besluit ‘stand is eindstand’ en aan de toepassing van de promotie- en degradatieregeling. Er komt dus geen tussenklasse direct onder de Korfbal League en Reserve Korfbal League.

De enquête over de mogelijke invoering van een tussenklasse onder de Korfbal League is ingevuld door 230 verenigingen. Daarvan stemden 155 verenigingen voor een tussenklasse, 75 verenigingen stemden tegen.

Nadere informatie over de eindstand in het wedstrijd- en topkorfbal – inclusief totstandkoming én gevolgen - staat in de brief, die door de KNKV naar alle verenigingen is gestuurd.

Het KNKV komt in een later stadium met gedetailleerde informatie over de veldcompetitie. Wel is reeds het besluit genomen dat de veldcompetitie wordt beschouwd als zijnde niet gespeeld en dat teams volgend seizoen starten in de klasse waarin ze ook in dit seizoen zijn ingedeeld.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl