Korfbalnternational Jet Hendriks terug bij KZ

12-01-2022 09:00

Korfbalnternational Jet Hendriks terug bij KZ

KOOG AAN DE ZAAN - Met de terugkeer van korfbalinternational Jet Hendriks (28) bij haar eerste vereniging Koog Zaandijk lijkt de cirkel voor haar rond. Voorlopig is het streven er op gericht fit te worden en het plezier in korfbal weer op te pikken.

Al heel vroeg (in haar vierde levensjaar) was zij al te vinden op de velden bij KZ. Deze club bleef zij trouw tot 2011. Daarna koos de dochter van oud-voetbalprof Terry voor een succesvol avontuur bij TOP in Sassenheim. Met TOP behaalde zij liefst vier keer de landstitel in de zaal en werd in deze periode gekozen voor TeamNL Korfbal.

Bij de club uit Sassenheim speelde ook Mick Snel. Zoals wel vaker in het korfbal ontstond een romance en relatie. Samen kregen ze in oktober een dochtertje Kae. Snel speelt momenteel voor Fortuna/Delft waar Hendriks nu kiest voor haar jeugdliefde in Koog aan de Zaan. Het gezin woont in Amsterdam.

Deze week sluit zij zich aan bij de selectie van KZ/Thermo4U. Jet speelde tot vorig seizoen voor TOP/LITTA. “Het is bij TOP anders geëindigd dan ik voor ogen had”, vertelt Jet. “Na het krijgen van onze prachtige dochter heb ik de tijd genomen om goed na te denken over wat ik zou willen doen. Ik heb besloten om weer fit te worden bij mijn oude club en hoop daar ook weer het plezier terug te vinden in het korfballen.“

Het is niet de eerste keer dat er sprake was van een terugkeer. Medio april 2020 leek het er op dat zij samen met partner Mick Snel overwoog aan te sluiten. Dat bleef toen - ondanks gesprekken daarover - uit.

In hoeverre Jet ook meteen aan spelen toekomt valt moeilijk in te schatten. ‘Dat wachten we met belangstelling af’ is het summiere commentaar van KZ-icoon Piet Hein Havik.


Op de foto Jet Hendriks die om opheldering lijkt te vragen

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl