Korfbalvooruitzicht

02-10-2020 14:01

Korfbalvooruitzicht

STREEK – Komend weekeinde is er sprake van een unicum. Want vanwege de COVID-19 perikelen zullen de korfballers het dit en de komende twee weekeinden moeten stellen zonder hun immer enthousiaste en kritische supporters.

In de tweede klasse F zullen ZKC’31 en Furore – willen zij de aansluiting met de top vinden – moeten winnen. Dat is beide teams in vier partijen nog één keer gelukt.

OKV zal in die klasse op eigen terrein Atlantis verwelkomen. De Oostzaners staan vier punten achter op de bezoekers. Dat gat dichten lukt niet in één wedstrijd, maar winst maakt het in ieder geval kleiner.

In de top zullen de ‘Koogers’ op bezoek bij TOP hun winnende pad willen vervolgen. KZ/Thermo4U is redelijk in balans met twee winstpartijen en evenzovele remises.

Of GG/IJskoud de Beste het gaat fiksen zaterdag is de vraag. Directe concurrent Fiks is de gastheer en winst van de Wormers is noodzakelijk om de ongeslagen koploper Avanti/Post Makelaardij te kunnen blijven volgen.

In de eerste klasse is het Roda er alles aan gelegen om de hatelijke nul van de ranglijst te spelen. Tegen ALO (4 winstpunten) is die kans ongetwijfeld aanwezig.

In diezelfde klasse kijkt ZKV heel anders naar de ranglijst. De Zaandammers zijn samen met Swift door de zes winstpunten de koploper. Sporting Trigon is de te kloppen tegenstander met ‘slechts’ vier winstpunten. In deze klasse is nog heel veel mogelijk.

Zaandam Zuid draait nog niet op volle toeren maar kan tegen rode lantaarndrager HBC afstand nemen en richting middenmoot opstomen.

ZATERDAG
3 okt. EKB 16:00 uur TOP (A)  - KZ/Thermo4U 
3 okt. HKB 16.00 uur Fiks  - GG/IJskoud de Beste 
3 okt. 1 D 15:30 uur ALO  - Roda 
3 okt. 1 D 15:30 uur Hoornseveld ZKV  - Sporting Trigon 
3 okt. 2 F 15:30 uur Jagersveld ZKC '31  - Furore 
3 okt. 2 F 15:30 uur Twiskepolder OKV  - Atlantis 
3 okt. 3 E 15:30 uur HBC  - Zaandam Zuid 

ZONDAG
4 okt. 10:00 uur Purmer 4 - WWSV 1

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl