Kosteloos kamperen aan Wezelstraat roept bij POV extra vragen op

Gepubliceerd: 17-04-2019 17:04

Kosteloos kamperen aan Wezelstraat roept bij POV extra vragen op

KOOG AAN DE ZAAN - Gemeenteraadslid Perry van der Velden blijft, namens de fractie van Partij voor Ouderen en Veiligheid, doorvragen aan het college van B&W over het kamperen op en rond de locatie Wezelstraat in Koog aan de Zaan.

Na beantwoording van de artikel 51 vragen bleven er vraagtekens over, zoals over het gedogen van overnachtingen op een onofficiële parkeerplaats. Zo wordt er antwoord gezocht op vragen als ‘hoe is het gedogen van overnachten (oogluikend toestaan) wettelijk geregeld en kijkt het collega aan tegen het feit dat twee kampeerwagens al maanden nagenoeg permanent op de locatie staan.’

En: ‘er wordt geen parkeergeld of toeristenbelasting gevraagd. Past deze ontheffing bij het beleid dat Zaanstad heeft betreffende het heffen van toeristenbelasting? (7 euro per nacht per persoon sinds dit jaar-red.)

Ongelijkheid
Ook het gebruik van het parkeerterrein van voetbalclub KFC door ‘wildkampeerders’ wordt aan de kaak gesteld. Ook de ongelijkheid in regelgeving tussen het gedogen van lang kamperen op de genoemde plek en het feit dat inwoners van Zaanstad hun eigen caravan, kampeerwagen of vouwwagen niet langer dan drie dagen op de openbare weg mogen laten staan wordt aan de kaak gesteld.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl