Koude knieënactie van Sofie en Jesse zorgt voor warm hart

24-12-2019 08:08

Koude knieënactie van Sofie en Jesse zorgt voor warm hart

ASSENDELFT – Hoe koud het ook werd de afgelopen maanden, de tienjarige Sofie van der Hulst uit Assendelft liep in een korte broek. Dat doet ze al sinds september. Niet omdat ze nou zo'n liefhebster is van dit zomerse kledingstuk, maar om aandacht te vragen voor de ALS en zo geld in te zamelen voor onderzoek. Sofie werd afgelopen jaar met deze spierziekte geconfronteerd omdat haar oma de ernstige kwaal kreeg.

"Toen ik dat hoorde schrok ik super erg. Toen kwam ik op het idee om in mijn korte broek te gaan lopen tot 31 december en zo geld op te halen om medicijnen te ontwikkelen. Er zijn nog geen medicijnen voor ALS omdat weinig mensen die ziekte hebben. Willen jullie mij helpen om zo veel mogelijk geld op te halen?", vraagt Sofie al maandenlang aan mensen in haar omgeving.

ALS is een slopende ziekte, dat weten inmiddels steeds meer mensen. En ook weten veel mensen dat er nog geen medicijnen zijn om deze ziekte te bestrijden. De gemiddelde levensverwachting na de diagnose is slechts drie tot vijf jaar en de oorzaak is nog niet bekend.

Bikkel
Het idee voor het dragen van een korte broek om aandacht te vragen ontstond op een koude septemberdag. Sofie merkte tijdens de voetbaltraining op dat haar teamgenootjes allemaal een lange broek aan hadden terwijl zij als enige bikkel in haar korte broek liep. Onderweg terug naar huis (op de fiets) kwam het idee om hier iets mee te doen. En dus kreeg papa de vraag: "als ik tot het eind van het jaar in mijn korte broek blijf lopen, zou ik hier dan geld mee kunnen ophalen voor de ziekte van oma?"
"En wat kun je dan als vader, en zoon van een moeder met ALS, meer doen dan breed glimlachen (met een brok in je keel) en alles doen om Sofie hierbij te helpen?" laat de familie weten.

Steun van Jesse
Inmiddels is het einde van het jaar in zicht en heeft Sofie al die tijd in een korte broek rondgelopen met de nodige (leuke) opmerkingen tot gevolg. Daarbij kreeg zij ook nog eens steun van Jesse Bakker, een teamgenootje. Die vond het zo'n sympathieke actie dat ook hij de lange broek nog even aan de wilgen laat hangen. En niet zonder resultaat. De teller staat inmiddels op 1548 euro voor Sofie en bijna 600 euro voor Jesse. Maar daar kan natuurlijk nog meer bij.

Sponsoren van Sofie en Jesse kan nog steeds via onderstaande linken:
https://noord-holland.alsacties.nl/actie/sofie-van-der-hulst en https://noord-holland.alsacties.nl/actie/jesse-bakker

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl