Krasactie voor financiële injectie sinterklaasfeest Zaandam Zuid

Gepubliceerd: 21-10-2019 17:10

Krasactie voor financiële injectie sinterklaasfeest Zaandam Zuid

ZAANDAM - "De collecteweek is nu afgelopen, maar de roep om een bijdrage te leveren aan het sinterklaasfeest voor de kinderen van Zaandam Zuid blijft onverminderd hoog", stelt voorzitter René de Reus van de stichting Sinterklaascomité Zaanstad.

Afgelopen week is er met een aantal vrijwilligers een collecte gehouden in Zaandam Zuid. "Maar doordat het een zeer korte tijd was van maar één week, hebben we nooit de duizenden woningen kunnen bezoeken in onze wijk. En/of hebben de mensen ons gemist aan de deur", zegt René met spijt in zijn stem.

Tegelijk is er een krasactie in het leven geroepen waarmee er extra geld kan binnenkomen. De organisatie zag een aantal sponsors weglopen doordat de goedheiligman heeft besloten zijn (roet)zwarte pieten mee te nemen als onmisbare compagnons.

"Onder elk vakje staat een klein bedrag van € 0,50 tot maximaal € 3,-. De deelnemer kan in overleg bepalen hoeveel vakjes hij wil krassen. Het bedrag wat er onder de kraslaag verschijnt, moet dan gedoneerd worden. Dat kan maximaal drie euro per vakje zijn. Voorbeeld: als er drie vakjes worden open gekrast van 0,50 euro, dan reken je 1,50 euro af voor de stichting. Maar het kan ook één keer één euro zijn of - als wij geluk hebben bij drie keer krassen - drie keer drie euro", zegt René. Uiteraard staat er wat tegenover. Zo zijn er, los van donaties via het krassen, allerlei mooie prijzen te winnen zoals toegangskaarten voor attractieparken.

De vrijwilligers zoeken met deze krasactie bewoners uit de wijk op maar zijn ermee ook actief op het grote sinterklaasfeest bij de feesttent op 23 november. Op bijgaande foto de collectanten (v.l.n.r.) Jennifer, René, Claus, Tilly, Edward en Michael. Afwezig op de foto zijn Carla, Martin, Patrick en Anja. Meer info: www.sintinzaanstad.nl

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl