Kreekrijk krijgt een minibos!

25-01-2021 15:30

Kreekrijk krijgt een minibos!

ASSENDELFT - In de wijk Kreekrijk bij ICBS Het Koraal en OBS De Delta aan het Beemdgras zal een minibos worden aangelegd. Het Tiny Forest komt op het braakliggende stuk naast ICBS Het Koraal aan het Beemdgras. De gemeente Zaanstad is Tiny Forest partnergemeente van IVN Natuureducatie.

Van 2019 tot 2021 staan in Zaanstad drie Tiny Forests op aanleg. Zo dient Zaanstad een klein beetje groener te worden. Het derde en laatste van deze drie Tiny Forests komt naast het schoolplein van ICBS Het Koraal. De eerder aangelegde zijn 't Groene Wout aan De Weer/Twiskeweg in Zaandam en Het Zwerfbos aan de Koperslagerstraat 2 in Zaandijk.

Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan (circa 200 m2). Dit bos is niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Kinderen krijgen er ‘buitenles’ over de Nederlandse natuur. Buurtbewoners genieten van het groen en vinden er wel een moment van verstilling. Een minibos in je buurt zorgt voor verkoeling op warme dagen, meer biodiversiteit en waterberging bij zware regenval.

Aanleg 

De schoolkinderen van Het Koraal en De Delta zijn vanaf de start betrokken. In januari 2021 geeft IVN Natuureducatie de eerste gastlessen. Op 8 februari is de plantdag. Als de coronamaatregelen het toelaten, planten de schoolkinderen van basisschool Het Koraal en De Delta het bos aan. In de weken voorafgaand aan de plantdag wordt de locatie klaargemaakt en heeft het grondwerk plaats. Als het bos is aangelegd, kunnen de schoolkinderen tijdens buitenles alles over de natuur ontdekken. Ook voeren ze onderzoek en onderhoud uit in het bos.

Digitale informatiebijeenkomst
Op woensdagavond 27 januari 2021 19:30 uur organiseren de gemeente Zaanstad en IVN een digitale informatiebijeenkomst via Zoom. Zij geven tijdens deze bijeenkomst verdere uitleg over het Tiny Forest en het ontwerp. En natuurlijk beantwoorden beide partijen eventuele vragen. Oopgeven voor deze digitale informatiebijeenkomst kan bij Anne Mara Sillevis Smitt, projectleider IVN Natuureducatie, annemara@ivn.nl. Uiterlijk een dag van te voren krijgt de deelnemer een link toegestuurd met de gegevens van de digitale bijeenkomst. 

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl