Kritiek oppositie op aanstelling zevende wethouder

Gepubliceerd: 01-11-2019 8:11

Kritiek oppositie op aanstelling zevende wethouder

ZAANSTAD - In het Zaanstad Beraad van 31 oktober stond de begroting voor 2020 en daarna centraal. Boven de discussie over de begroting hing het nieuws over het nieuwe college dat over twee weken formeel wordt gepresenteerd.

Dan worden ook twee ‘nieuwe’ wethouders benoemd. Hans Krieger komt namens de VVD terug in het college en Wessel Breunesse treedt toe tot het college namens Groen Links.

De oppositie vond het onbegrijpelijk dat de aanstelling van de zittende wethouders niet wordt aangepast. Dergelijke aanpassingen zouden het gevolg moeten zijn van een motie die op 20 juni 2019 is aangenomen. Deze motie had de strekking dat in tijden van bezuinigingen ook de bestuurders met minder genoegen zouden moeten nemen.

Nu er college wordt gevormd door zeven partijen en er ook zeven wethouders worden aangesteld, wordt de met meerderheid aangenomen motie feitelijk genegeerd. Dit ondanks dat de motie ook door Groen Links is ondersteund. Nu Groen Links een wethouder mag leveren lijkt het erop dat deze partij de rug niet recht houdt op dit punt.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl