KRK bouwt duurzaam nieuw pand

Gepubliceerd: 11-12-2020 16:12

KRK bouwt duurzaam nieuw pand

ZAANDAM - Voor menig passant was het even schrikken toen ter hoogte van Westzijde 340 de slopershamer werd gehanteerd. Want wat moet er op die plek dan komen? Die oplossing was dichterbij dan wellicht verwacht. Ter plekke werkt Kuijs Reinder Kakes aan een gloednieuw en duurzaam kantoor, op de plek van haar huidige Zaanse vestiging.

Daar blijft het niet bij. Naast die bekende locatie is ook nog een woongebouw met 18 appartementen gepland. Op vrijdag 11 december is het startsein voor de bouw met het boren van de eerste paal officieel gegeven. Beide gebouwen worden naar verwachting eind 2021 opgeleverd.

Oliebedrijf Orion
Aan het begin van de 20ste eeuw was de Westzijde 340 nog het toneel van oliebedrijf Orion, een grote oliefabriek van vier verdiepingen die later nog werd uitgebreid. Jaren na het sluiten van de fabriek werd het adres de thuisbasis van een groot aantal afdelingen van makelaars- en adviseurskantoor Kuijs Reinder Kakes. Hoewel de plek haar functie nog dagelijks uitstekend vervuld, werd het richting het 100 jarig bestaan van de organisatie tijd voor een nieuw en fris kantoor. Deze investering in een toch onzekere tijd wordt gesterkt door KRK haar diepste overtuiging.

Vol vertrouwen
Sander Heidinga, partner bij KRK: “wij helpen mensen, in particulier en in bedrijven, aan een goede woon- en werkomgeving. Zo voegen wij waarde toe aan de regio. Wij zien het als onze taak en vinden het leuk om onze eigen mensen en bezoekende klanten hetzelfde te bieden.” Hoewel corona wel heeft gezorgd voor twijfels rondom de planning, heeft KRK vertrouwen en kijken zij altijd verder vooruit. Het ontwerp van beide gebouwen is in handen van Zaans architectenbureau NUNC, recent winnaar van de Zaanse architectuurprijs. Zij liet zich onder andere inspireren door de vroegere industriële gebouwen uit de omgeving. Het resultaat? Een authentiek Zaans ontwerp in een transparant en modern jasje. Een goed gekozen mix die zijn weerspiegeling vindt in KRK als organisatie.

Duurzaamheid centraal
Om het ontwerp tevens te laten aansluiten bij de laatste ontwikkelingen in de vastgoedmarkt staat duurzaamheid binnen het kantoorpand centraal. Zo wordt het gebouw aangesloten op luchtwarmtepompen die gebruik maken van de koele lucht boven de achtergelegen Zaan. Ook worden er zonnepanelen en laadpalen voor elektrische auto’s geplaatst. Daar bovenop zorgt een dubbele glazen en dus bijna volledig transparante voor- en achtergevel voor nog meer isolatie en een duurzaam karakter. Het appartementengebouw dat ernaast zal verrijzen komt te bestaan uit 18 3-kamer huurwoningen van circa 70 m2. De realisatie van de bouw van beide gebouwen is in handen van eveneens Zaans bouwbedrijf Van der Gragt. Sander: “We kijken met trots naar deze combinatie tussen wonen en werken op één plek. Het is een ontwikkeling waar de Zaanstreek bekend om staat en het zorgt voor een heel prettig klimaat. Parkeerplaatsen bijvoorbeeld kunnen optimaal worden gedeeld.”

De woningmakelaardij, bedrijfsmakelaardij en de afdelingen vastgoedmanagement en taxaties verhuisden tijdelijk van de Westzijde 340 naar de naastgelegen kantoorvilla op nummer 346. Alle stafmedewerkers werken tijdelijk vanuit het kantoor in Krommenie.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl