Kruising Lindenlaan-Esdoornlaan blijft gevaarlijk

Gepubliceerd: 31-03-2021 12:03

Kruising Lindenlaan-Esdoornlaan blijft gevaarlijk

WORMERVEER - Door de aanleg van onder meer ovondes en het reguleren van het tweewielerverkeer is getracht om parallel aan de N203 (Provincialeweg) een veilige verkeerssituatie te laten ontstaan. Helaas is na die herinrichting te vaak gebleken dat die veiligheid nog altijd niet gegarandeerd is. Het maakt dat er donderdagavond in het Zaanstad Beraad actualiteitsvragen over de "verkeersveiligheid N203 kruising Lindenlaan'' zullen worden gesteld.

Het is dit keer Jos Kerkhoven, zelf woonachtig in Wormerveer en fractielid Democratisch Zaanstad, die de vragen zal stellen. Dinsdag tegen het vallen der avond (rond 17.40 uur) heeft er voor de zoveelste keer sinds de herinrichting van de N203 een aanrijding voorgedaan tussen een auto en een scooter. Waar twee botsen hebben in dit geval ook vaak twee schuld. Automobilisten kijken niet goed uit en de tweewielers menen te vaak dat zij zonder te kijken hun voorrang mogen gebruiken.

De vragen van Kerkhoven gaan over het aantal ongevallen die er hebben plaatsgehad sinds de herinrichting. De belangrijkste is wat er op korte termijn kan worden gedaan om deze onveilige en onoverzichtelijke situatie te verbeteren om meer slachtoffers te voorkomen.


Er zal ongetwijfeld een beroep moeten worden gedaan op de Provincie Noord-Holland. Het is te wensen dat Zaanstad en de provincie niet naar elkaar gaan wijzen. Dat brengt de oplossing niet dichterbij.  

Foto Michel Schermer/Facebook Wormerveer
Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl