Kunst- en poëzieroute Dichter bij Duurzaam

Gepubliceerd: 05-09-2018 16:09

Kunst- en poëzieroute Dichter bij Duurzaam

REGIO – De Stichting Veldwerk Expo Wormerland houdt van 15 tot en met 30 september de kunst- en poëzieroute Dichter bij Duurzaam. Zo’n 50 kunstenaars en dichters tonen hun werk op de zaterdag en zondag van 12.00 tot 18.00 uur op locaties in de Schaalsmeerpolder, gelegen tussen Wormer en Oostknollendam.

Burgemeester Peter Tange en dichteres Frouwkje Zwanenburg verzorgen de officiële opening zaterdag 15 september om 12.00 uur in De Hofjes, Poelweg 1 in Wormer.

Om uiting te geven aan de betekenis Dichter bij Duurzaam is aan kunstenaars, dichters en bewoners gevraagd hoe duurzaamheid herkenbaar is in ingezonden werk. In de Schaalsmeerpolder, land van Natuurmonumenten, kan jong en ouder genieten van kunst, poëzie, workshops en muziek.

Kunst van plastic afval
Zo tonen cliënten van Odion en bewoners van Oostknollendam hoe zij hun plastic afval tot fraaie kunst- werken transformeerden. Bezoekers kunnen mee-mijmeren met geschreven woorden van verschillende dichters. Of het 3,5 km lange rondje Schaalsmeerpolder lopen via de Wormerringdijk of Poelweg en lezen waarom deze tijdelijk is omgedoopt tot Zwanenburglaan. Ook is een vaartocht te boeken met dichter aan boord.

Er is een gevarieerd programma, zoals vrijdag 14 september een avond door Natuurmonumenten en Stichting Veldwerk over Duurzaamheid. Aanvang 20.00 uur, locatie Dorpshuis, Dorpsstraat 95 in Oostknollendam.

Zie www.veldwerkexpo.nl voor het totale programma.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl