Kunst op negentien locaties

Gepubliceerd: 04-09-2019 13:09

Kunst op negentien locaties

ZAANDAM – Het Kunsteiland staat weer op stapel en wel op zaterdag 14 en zondag 15 september. Tijdens deze zevende editie is er van 13.00 uur tot 17.00 uur gratis kunst te bewonderen, muziek te horen en zijn er kinderactiviteiten. Het Kunsteiland wordt op het centrale grasveld zaterdag om 17.00 uur officieel geopend door burgermeester Jan Hamming in het bijzijn van zijn vrouw Roya. 

De kunstroute bestaat uit negentien locaties op het Eiland in Zaandam waarvan zeventien in woonkamers. De meest uiteenlopende kunstvormen zijn te zien van meer dan veertig kunstenaars, muzikanten en ontwerpers. Zij zijn ook zelf aanwezig. Naast de programmering in de huizen van bewoners, is er buiten en in het Spaandergebouw op Badhuisweg 1 van alles te zien en te doen zijn voor jong en oud.

Duurzaamheid
De organisatie heeft dit jaar drie kunstenaars uitgenodigd die invulling geven aan actuele thema’s zoals verspilling, duurzaamheid en zero-waste. Zo zal Robert Roelink samen met kinderen werken aan een groot, opblaasbaar sculptuur van plastic. Katrine van Klaveren gebruikt tweedehands kleding voor haar performances en installaties. Yvette van der Does en haar speciale gasten zullen zich bekommeren om zielige en verwaarloosde planten.

Meedoen
Ze vragen de bezoekers nadrukkelijk om te participeren door zelf materiaal (plastic, kleding en planten) aan te leveren. Door in gesprek te gaan met de kunstenaars en mede-bezoekers wordt de bezoeker onderdeel van de kunst en performances.

Voor meer informatie: www.kunsteiland.nl

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl