Kunstenares Vali Myers onderwerp van inspiratielezing

Gepubliceerd: 23-03-2021 15:03

Kunstenares Vali Myers onderwerp van inspiratielezing

STREEK - Het is fotograaf Marco Bakker die binnenkort zal vertellen over het boek ‘Running before the Wind’ met quotes en foto’s van Australische artieste Vali Myers. Zij was muze van vele kunstenaars. Bakker zal donderdagavond 25 maart een inspiratielezing verzorgen bij FluXus. De lezing is gratis vanuit huis te volgen via het YouTube-kanaal FluXusZaanstad. Zo kan iedereen die nieuwsgierig is kennismaken met de inspiratielezingen van FluXus.

Bakker was als kind gefascineerd door de fotograaf Ed van der Elsken, met name door een close portret van een dame met een getatoeëerde Dali snor. Het bleek de Australische artieste Vali Myers, opgeschilderd, getatoeëerd, mensen irriterend, mensen inspirerend. In 2000 bezocht hij Vali en haar minnaar Gianni Menichetti. Vali bleek muze en inspirator van vele kunstenaars, schrijvers en fotografen te zijn. Gianni had alle brieven bewaard die Vali hem stuurde. Ze schreef over mensen, dieren, het milieu, kortom, over het leven. “Als we jouw foto’s van Vali bundelen met de mooiste quotes uit de brieven kan dat een prachtig project worden,” aldus Gianni. Begin vorig jaar kwam ‘Running before the Wind’ uit.

Na verplaatsingen nu online
De lezing van Marco Bakker is diverse keren verplaatst in de hoop deze met publiek te kunnen laten plaatsvinden. Voor donderdag 25 maart is voor een online lezing gekozen, zodat de inspiratiebijeenkomst deze keer zeker door kan gaan. Linda Willemszoon, coördinator Beeldende kunst en Digitale Media bij FluXus: “We hebben gekozen voor een gratis livestream en nodigen graag iedereen uit om deze kans te grijpen en kennis te maken met de inspirerende lezingen bij FluXus.” 

De lezing start donderdag 25 maart om 20.00 uur en is live te volgen via een stream op het YouTube-kanaal van FluXus (youtube.com/user/FluXusZaanstad).

In april Broke Ass Millionaires
Donderdag 29 april komen Zaanse ondernemers Joan Alosery en Lucien Bouman vertellen over Broke Ass Millionaires (BAM). Onder die naam werkt dit duo aan het styleren, designen, recyclen en upcyclen van voornamelijk circulaire en vintage kleding. Daarnaast zijn zij bekend van dansschool en Solution Dance Centre en zetten zij zich in voor black culture. 
Meer informatie is te vinden op de social media en site van FluXus (fluxus.nl/agenda).Productie door FluXus Filmwerkgroep

De productie van de lezing van donderdag 25 maart wordt gedaan door de jongeren van de FluXus Filmwerkgroep. Deze nieuwe groep is opgezet in het kader van FluXus Talentontwikkeling en bestaat uit getalenteerde, creatieve jongeren vanaf 18 jaar, die samen met professionals opdrachten vervullen voor FluXus en creatieve, Zaanse partners. Na een vliegende start met streams voor Podium de FluX gaat de werkgroep voor het eerst aan de slag met een lezing, waarbij een heel andere aanpak nodig is voor decor, licht en geluid.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl