Kunstvereniging Purmerend exposeert in Weefhuis

Gepubliceerd: 31-07-2019 12:07

Kunstvereniging Purmerend exposeert in Weefhuis

ZAANDIJK - Op 10 en 11 augustus trapt De Kunstvereniging Purmerend het nieuwe expositieseizoen bij het Weefhuis, Lagedijk 39, af met een expositie van drie van haar leden, Erica Dooijes, Carla van Dam en Katrin Cassel. Zij exposeren samen met fotokunstenaar Rob de Heer.

Katrin Cassel experimenteert met alle mogelijke materialen, technieken en middelen, waarbij onder meer gebruik wordt gemaakt van fotografie. Deze expositie toont een selectie van diverse werken, vooral in zwart-wit.

Carla van Dam maakt unieke objecten van keramiek, veelal raku gestookt. Mens- en diervormen vormen een inspiratiebron en figureren regelmatig in haar werk.

Erica Dooijes maakt, naast haar werk als grafisch vormgever schilderijen en keramiek. Werk van haar is onder andere te vinden in de openbare ruimte zoals een wandschildering voor het zwembad De Hoornse Vaart in Alkmaar en het logo voor het Emma Kinderziekenhuis in Amsterdam.

Fotokunstenaar Rob de Heer maakt in zijn werk gebruik van digitale technieken. Zijn fotocollages laten zich het best omschrijven als magisch realistisch. Licht en lichtval spelen een belangrijke rol. Tijdens deze expositie zijn zowel oudere fotocollages als zwart-wit foto’s te zien. Daarnaast is er nieuw werk, een drieluik, gemaakt in samenwerking met fotograaf Dennis A Tjak.

Openingstijden zijn van 11.00 tot 17.00 uur. Meer informatie: www. hetweefhuis.nl

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl