KZ behoudt vierde plaats ondanks verlies

24-02-2019 12:14

KZ behoudt vierde plaats ondanks verlies

KOOG AAN DE ZAAN – De ploeg van Wim Bakker is er niet in geslaagd om zaterdagavond te winnen van LDODK/Rinsma Modeplein. Door de winst van LDODK verstevigen zij hun positie op de derde plaats en mede doordat Dos’46 won van Fortuna/Delta Logistiek (26-23) blijft KZ nu wel op de vierde plaats staan.

Aan de hand van Erwin Zwart opent de Friese ploeg heel erg sterk. Het staat heel snel 0-2 als Alwin Out het 1e doelpunt aan Koogse kant maakt. Aan de kant van KZ lopen dan een aantal aanvallen niet, gaan een aantal keer door de schotklok heen en zo staat er binnen een paar minuten een stand van 2-6 op het bord. Esther Cordus schiet dan van afstand en zo staat het 3-6. Een moeizame wedstrijd voor beide ploegen die niet echt tot scoren komen. LDODK blijft dan tot vlak voor rust de voorsprong behouden, maar het is Emiel de Kruijff die de gelijkmaker binnenschiet en zo staat het 10-10 met rust.

Na de rust komt KZ wel scherper uit de kleedkamer en pakken halverwege de tweede helft een voorsprong van 16-15 aan de hand van Alwin Out. De rest van de wedstrijd blijft het stuivertje wisselen. KZ krijgt een buitenkansje om op 2 voorspong te komen middels een strafworp via Esther Cordus, maar zij mist. Dan komt LDODK weer langszij en pakt weer een voorsprong. Met nog minder dan 2 minuten te gaan scoort Erwin Zwart de 18-19 en krijgt KZ wel nog een aanval. De bal beland in de handen van Rex Chen maar zijn bal stuitert weg van de korf. Met nog 2 seconden doet Jordi Pasma nog een poging maar ook hij mist. Zo wint LDODK en verstevigen zij dus hun derde plaats.

Coach Wim Bakker was heel realistisch: “Blijkbaar was dit verlies nodig. Het was onrustig en ging heel moeizaam. LDODK gaf verdedigend heel veel druk en daar hadden wij geen antwoord op. Vorige week tegen Fortuna (17-25) deden we het prima. Maar vandaag waren we gewoon niet goed genoeg.” Hij kijkt ook vooruit: “Theoretisch gezien is er nog geen man over boord. We moeten uit de komende 4 wedstrijden 5 punten halen. Winnen van Dos’46 en DVO en gelijkspelen tegen TOP of PKC zou mooi zijn. Het wordt hard werken, het wordt zwaar, maar onze doelstelling is nog steeds om bij de eerste 4 te eindigen.“

Foto's: Piet Wendrich - pwphoto.nl

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Molenwerf 42 - 1541 WR Koog aan de Zaan - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl