KZ/Hiltex neemt revanche op KCC/SO Natural

18-02-2018 15:02

KZ/Hiltex neemt revanche op KCC/SO Natural

KOOG AAN DE ZAAN - De korfballers van KZ/Hiltex hebben revanche genomen op de verloren uitwedstrijd tegen KCC (29-23) door afgelopen zaterdagavond te winnen met 24-18 van de Capellenaren. Het was een wedstrijd waarin heel veel gebeurde.

KZ begon heel goed aan de wedstrijd door doelpunten van Esther Cordus, Joost Hofman en Stijn van der Vegt en zo stond er dus vrij snel 3-0 op het scorebord. Maar zoals wel vaker dit seizoen betekent een goede start niet altijd een hele goede wedstrijd in het algemeen voor de Koogers. Toch hadden zij daar zaterdagavond wat minder moeite mee. Mark Behrens tekende aan voor de 3-1 en het antwoord kwam al vrij snel van "Zorro" Jordi Pasma. Hij brak zijn neus een aantal weken geleden en mocht zaterdag weer aantreden tegen KCC, maar wel met een masker. Het ging een hele tijd gelijk op tot 9-9. Daarna kon KZ weer een gaatje slaan van 2 punten, waar KCC even geen antwoord op had. Zo konden de Koogers weglopen, de stand vlak voor rust 13-11.

9 seconden voor het rustsignaal gebeurde er iets opmerkelijks. Pasma en Behrens gingen in duel om de bal te veroveren en kwamen in botsing, Pasma viel daarbij en nam Behrens mee in zijn val. Pasma wilde weer gaan staan, maar kreeg een duw in de rug van Behrens terwijl hij nog op de grond lag. Scheidsrechter Luttik riep zijn assistent Kok bij zich om te overleggen, omdat hij niet had gezien wat er gebeurde. Kok wel en zo besloot Luttik om Behrens een gele kaart toe te kennen.

Direct na rust kwam er wel een antwoord van KCC: Gertjan Meerkerk scoorde de aansluitingstreffer (13-12). Daarna werd er om en om gescoord tot dat KZ ineens 3 keer achter elkaar scoorde en zo een gat van 4 punten sloeg. Er volgde een periode van heel veel wisselen aan beide kanten. Tussen al dat wisselen door werd er toch nog een aantal keer gescoord. Het waren Pasma en Anna Kriek die er 20 - 14 van maakten en het gat leek definitief geslagen. In de laatste 7 á 8 minuten zakte KZ weer iets weg in hun spel en hadden ze een mindere fase waarin KCC toch nog een aantal keer aan scoren toekwam. De wedstrijd werd beslist door 2 doelpunten aan Koogse kant. Pasma en Hofman tekenden voor de laatste treffers: 24-18.

Na de wedstrijd vertelde Pasma het volgende over de situatie bij de middellijn: "Het was een man- op manduel, en dan ga je je natuurlijk niet inhouden omdat je allebei die bal wilt hebben. Dat hij (Behrens, red.) zo reageert komt omdat hij waarschijnlijk gefrustreerd is omdat het bij hen niet lekker liep. Wij hadden het verdedigend goed dicht, en daardoor kwamen zij niet in hun spel. KCC was ook meer met de scheidsrechter bezig dan met hun eigen spel en dat nekte ze. Wij toonden onze inzet en werkten hard en dan komen de aanvallen vanzelf. Vandaag hebben we daardoor gewonnen en dat is belangrijk."

Trainer van KZ Wim Bakker: "Het laatste stuk van deze wedstrijd was spannend. Wij hadden dan toch weer een mindere fase waarin wij eigenlijk verder hadden moeten uitlopen, maar we lieten KCC dichterbij komen. Deze winstpartij geeft wel meer lucht met het oog op degradatie en de middenmoot." Over het duel van Behrens en Pasma: "Het was een actie waarin ze allebei voor de bal gingen. Pasma gleed ongelukkig uit en kwam onder Behrens terecht waardoor hij hem meenam naar de grond. Dat hij vervolgens op zo'n manier reageerde mag natuurlijk niet, geel was in mijn ogen dan ook terecht. Het was wel een actie waarbij ik dacht: "Oei als dat maar goed gaat." Verder hadden wij meer schoten dan KCC gehad, maar schoten wij niet per sé zuiverder dan KCC. De hoop is nu dat we stappen vooruit kunnen maken en volgende week bij DOS'46 uit kunnen laten zien dat we ook bij uitwedstrijden kunnen winnen."

Zaterdag 24 februari speelt KZ dus uit bij DOS'46 in Nijveen. De wedstrijd begint om 20:00 uur.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Molenwerf 42 - 1541 WR Koog aan de Zaan - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl