KZ/Thermo 4U meteen koploper

21-11-2021 11:08

KZ/Thermo 4U meteen koploper

KOOG AAN DE ZAAN - De eerste thuiswedstrijd van KZ/Thermo 4U in de Korfbal League seizoen 2021-22 was die tegen Dalto/Klaverblad Verzekeringen uit Driebergen. Een ploeg met een betere voorbereiding dan de Koogers. Dat is echter geen garantie zoals in het Topsportcentrum bleek. Want KZ/Thermo4U wist op redelijk eenvoudige wijze een 27-10 winst behaald.

De ploeg van coach Tim Bakker kende een lastig veldseizoen, maar daar was in de beginfase van het duel met Dalto helemaal niets meer van te merken. De Koogers, met Alwin Out terug in de basis na een elleboogblessure, schoten werkelijk uit de startblokken, om na zeven minuten spelen op een 9-0 voorsprong te staan.

Na deze bliksemstart zakte het een klein beetje in, maar bij rust was het gat tien punten (13-3). Na rust duurde het even voor het eerste doelpunt viel, maar daarna werd het verschil verder uitgebouwd en zat er voor Dalto weinig anders op dan de schade te proberen te beperken. Barry Schep baalde na afloop. Op een interview op de livestream zei hij: “KZ gaf goede druk en daar konden wij niet onderuit komen. We hadden gehoopt hier meer te halen maar dit is wel even slikken voor iedereen.”

Met dank aan KNKV / www.korfballeague.nl

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl