KZ/Thermo4U en GG/IJskoud de Beste apart de nieuwe competitie in

20-04-2021 11:15

KZ/Thermo4U en GG/IJskoud de Beste apart de nieuwe competitie in

STREEK - Het Korfbal Leagueseizoen 2020/2021 is amper afgesloten of de indelingen en aanpak voor het seizoen 2021/2022 is al bekend. Het nieuwe seizoen zal in twee fases worden afgewerkt. Meest opvallende? De Zaanse ploegen KZ/Thermo4U en GG/IJskoud de Beste gaan gescheiden de nieuwe competitie in. Dit seizoen werden beiden nog in een poule ingedeeld.

Het Korfbal Leagueseizoen 2021/2022 wordt gespeeld in twee achtereenvolgende fases. De competitie start met wederom twee poules met elk zes verenigingen, die allen een keer thuis en uit tegen elkaar spelen. Vervolgens wordt in de tweede fase – nieuw van opzet – onder andere uitgevochten welke vier teams zich plaatsen voor de play-offs. De Korfbal Leaguefinale in Rotterdam Ahoy staat gepland op zaterdag 16 april 2022.

Vanwege het EK in België eind oktober kan de competitie pas laat gestart kan worden. Daarbij ligt Rotterdam Ahoy vast op 16 april en deze finaledatum kan niet naar achteren gehaald worden. Doordat verder eerste kerstdag en nieuwjaarsdag op een zaterdag vallen, blijft er een beperkt aantal weekenden over waarin Korfbal Leaguewedstrijden gespeeld kunnen worden.

Twee scenario’s
Om bovengenoemde redenen heeft het KNKV twee scenario’s uitgewerkt en voorgelegd aan de Korfbal Leagueverenigingen. Óf een hele competitie met de nodige midweekse wedstrijden – en voor internationals geen voorbereiding op de Korfbal League – óf het nu gekozen alternatieve model, waaraan een ruime meerderheid van de twaalf Korfbal Leagueverenigingen de voorkeur heeft gegeven.

Eerste fase
De Korfbal League 2021/2022 start in het weekend van 20 november met twee poules, waarin een volledige competitie wordt afgewerkt. De poule-indeling in deze eerste fase is als volgt:
Poule A
Fortuna/Delta Logistiek, KZ/Thermo4U, Blauw-Wit (A), LDODK/Rinsma Modeplein, Dalto/Klaverblad Verzekeringen en KCC/CK Kozijnen.
Poule B
PKC/Vertom, TOP/LITTA, DOS’46, DVO/Accountor, GG/IJskoud de Beste en Oost-Arnhem

Deze poule-indeling is gebaseerd op de eindstanden in de poules van seizoen 2020/2021, de speeldag en afwisseling in de poule ten opzichte van seizoen 2020/2021.

Na afronding van deze tien speelweekenden is er één vrij weekend. In dit vrije weekend wordt naar verwachting de Europa Cup gespeeld met voor Nederland deelname van beide finalisten van dit seizoen. De IKF neemt hier 24 april aanstaande een beslissing over.

Tweede fase
In de tweede fase worden de nummers 1, 2 en 3 uit beide poules geplaatst in poule C en de nummers 4, 5 en 6 uit beide poules in poule D.

De resultaten tegen de teams waar in de competitie al tegen gespeeld is worden meegenomen in deze tweede fase. Tegen de drie teams waar nog niet tegen gespeeld is wordt een thuis- en een uitwedstrijd gespeeld.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl