KZ/Thermo4U op goede weg

09-01-2022 08:31

KZ/Thermo4U op goede weg

STREEK - In het Healthcentre Hoenderdaal in Driebergen is de wedstrijd tussen Dalto/Klaverblad Verzekeringen en KZ/THERMO4U in de zesde speelronde van de Korfbal League van het seizoen 2021-22 geëindigd in een ogenschijnlijk eenvoudige 21-30 zege voor de Koogers.

Een competitieronde waarin de invloed van Covid merkbaar was door het uitvallen van twee wedstrijden en het ontbreken van diverse spelers bij de wel in aictiekomende teams. Voorafgaand aan de hoofdpartij was het KZ/Thermo4U 2 al dat het jaar 2022 goed opende door met 19-22 te winnen van Dalto 2.

De hoofdmacht der Koogers ging het veld in om en het scorend vermogen te vergroten en verdedigend meer druk op de tegenstander te zetten. De laatste fase voor het kerstreces zat KZ niet lekker in haar vel en dat diende - met het oog op de kampioenspoule - te veranderen.

In de eerste helft wist het geelzwarte team van korfbalicoon Barry Schep nog redelijk tegenstand te bieden. Met een ruststand van 11-14 zag Schep zelfs nog mogelijkheden waar zijn concullega Tim Bakker er van overtuigd was door nog eens 14 keer te scoren de wedstrijd winnend af te kunnen sluiten.

Vlak na de start wist Dalto nog tot 2 verschil te komen maar daarna was het toch vooral KZ dat de toon aangaf. De bezoekers wisten onder impuls van de met scherp schietende Marjolijn Schenk (10 goals) en Alwin Out (7 goals) duidelijk afstand te nemen en toonden zich aanzienlijk sterker dan de Driebergenaren. De eindstand was een beslist niet geflatteerde 21-30 zege voor de Zaanse ploeg.


Komend weekeinde ontvangt KZ/Thermo4U het altijd lastige LDODK dat moeizaam met 24-23 van laagvlieger KCC wist te winnen.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl