KZ/Thermo4U opgewekt naar Delft

03-04-2021 12:44

KZ/Thermo4U opgewekt naar Delft

STREEK - Nog even en het is bekend welke teams zich hebben gekwalificeerd voor de finale van de Korfballeague 2020-2021 competitie. Alvorens die finale gespeeld zal worden zullen de halve finales afgewerkt dienen te worden. PKC en TOP ontmoeten elkaar en dat doen ook Fortuna en KZ. Zij spelen vandaag om resp 13.30 en 16.30 uur hun eerste wedstrijd. De tweede staat voor 10 april op de agenda.

De tegenstander van de Koogers moest midweeks een extra wedstrijd spelen tegen LDODK. Deze werd beschaafd gewonnen van de ploeg waar volgend seizoen het Zaanse trainersduo Dico Dik en Robert Luttik aan het roer zal staan.

De Zaanse korfballers hebben zich in alle rust kunnen voorbereiden op de komende tweekamp. Grote vraag in en rond het Topsportcentrum in hoeverre Jordi Pasma weer gesteld zal zijn van zijn blessure. Naar het zich laat aanzien levert dat geen probleem op. Bij de club kent men de serie 'KZ/Thermo4U komt werken' waarin selectiespelers een kijkje nemen bij bedrijven die de vereniging een warm hart toe dragen. Ze steken daarbij natuurlijk ook de handen uit de mouwen! Deze week een extra bijzondere dag bij shirtsponsor Tuf-Tuf, de webshop voor feestartikelen en traktaties waar Jordi Pasma zijn eerste echte (!) werkdag heeft ondergaan als categoriemanager. De Korfballeague is natuurlijk van een geheel andere categorie maar te zien aan zijn frisheid is Jordi helemaal klaar voor de strijd.

NIEUW LID SELECTIE
Met het oog op komend seizoen weet men in Koog aan de Zaan dat korfballer Matté Lipke (21) lid zal zijn van de club. Lipke verlaat het Harderwijkse Unitas na één seizoen. De jeugdinternational gaat voor zijn kans in de Korfbal League en kiest voor Koog Zaandijk.

Lipke is speler van Talent TeamNL (Jong Oranje) en hield zijn opties open en gaf Unitas in januari bewust geen toezegging. ,Hij had vorig jaar al contact met KZ, maar koos toen voor Unitas. “Mijn doel is om zo snel mogelijk in de Korfbal League te spelen en ik vond Unitas een mooie tussenstap. Door corona is de situatie wel veranderd. Ik ben 21, dat is niet oud. Maar ik wil niet op te late leeftijd in de league belanden en heb nu door corona al een jaar gemist. Ik had niet al lang gepland om weg te gaan. Maar toen KZ weer kwam, heb ik gekozen voor deze mooie stap’’ zo laat hij in De Stentor weten.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl