KZ/Thermo4U startte 110 jaar geleden zonder clubhuis

20-05-2020 19:49

KZ/Thermo4U startte 110 jaar geleden zonder clubhuis

KOOG AAN DE ZAAN - Uitgerekend vandaag, woensdag 20 mei, is het de verjaardag van de korfbalclub Koog-Zaandijk. Het is alweer lang geleden dat de club tot leven kwam, om precies te zijn 110 jaar geleden. Er is vanzelfsprekend heel veel veranderd sindsdien, maar één ding is op een wonderlijke manier wel hetzelfde als toen: de Koogers hebben ook nu - zij het gelukkig tijdelijk - geen clubhuis!

Op de dag dat de verjaardag gevierd wordt met een gebakje gaat de training gewoon door. De korfballers zijn veel te blij dat er weer geoefend mag en kan worden. Dat vraagt, net als bij alle andere sportclubs, om veel inzet. Niet alleen op de velden, maar juist ook om de velden.

Er zijn iedere dag mensen in touw om alles in goede banen te leiden. Op deze gedenkwaardige dag is het Tessa die samen met Marco bij de poort toeziet dat niemand te vroeg het terrein zal betreden, dat iedereen zijn handen reinigt en het juiste veld opzoekt. Na de training worden de sporters via een andere route weer uitgezwaaid. De materialen worden door de trainers als het ware vertroeteld en weer schoon ingeleverd. Klaar voor de volgende trainingsdag.

De toestroom is goed te overzien mede omdat er gekozen is voor een strak trainingsschema. Het biedt Marco zelfs de tijd om de kiezelmuur rond het erevoorzitter Alfred Ankum plein op te bouwen. De enorme zak met stenen begint qua inhoud danig te slinken, maar de klus is voorlopig nog niet geklaard. ‘Zeker niet als je al die kleine kiezels moet verplaatsen’ knipoogt hij. ‘Mooi klusje als er even tijd voor is.’

Op de velden is duidelijk dat iedereen beseft wat er verwacht wordt. De verplichte afstand is geen probleem. De trainers hebben hun oefenstof ook aangepast aan de mogelijkheden.

Er meldt zich ook een dame die revalideert. In haar proces is zij toe aan oefenen met een tegenstander. ‘Ik moet weer reageren op een speler. Maar dat mag dus niet. Geen idee hoe dat op te lossen. Ik wil wel straks in het nieuwe seizoen topfit zijn om de concurrentiestrijd in de selectie aan te kunnen gaan.’

De suggestie van de verslaggever om dan alvast te oefen voor een spiegel zorgt voor een glimlach en een gevat antwoord: ‘Reageren op je eigen reactie is wel bijzonder. Vooral als je weet hoe je gaat reageren’ en dat betekent dat die spiegel er niet zal komen.

Later op de avond is het tijd voor gebak. Daarover volgt een reportage van verslaggever Hans Fiere op deze website en ZaanTV.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl