KZ/Thermo4U stelt Play Off plek veilig

14-03-2021 16:53

KZ/Thermo4U stelt Play Off plek veilig

AMSTERDAM - Eigenlijk kon het niet mis. Het was voor KZ/Thermo4U een kwestie van niet verliezen om er zeker van te zijn komende zaterdag rustig te kunnen spelen tegen GG/IJskoud de Beste. In de zaterdagwedstrijden van concurrenten LDODK/Rinsma Modeplein en GG/IJskoud de Beste waren geen onverwachte uitslagen te noteren.

LDODK verzekerde zich door winst op Oost-Arnhem van een play-off plek en PKC was - zoals te verwachten viel - te sterk voor Groen-Geel. Voorafgaand aan het hoofdmenu liet het nog jonge en onervaren KZ 2 in de slotfase een voorsprong lopen en verloor met nog 3 seconden op de klok met 25 - 24 van Blauw Wit 2.

De belangen voorafgaand aan de Noord-Hollandse derby waren bekend. Sommige supporters opperden om een salonremise af te spreken. Daar hebben de spelers van beide partijen geen moment aan gedacht. De strijd in de 80e wedstrijd van Anna Kriek in de KZ-hoofdmacht was pittig waarbij vooral het verdedigen van de Koogers sterk was. Jordi Pasma wist het topschutter Momo Stavenuiter erg lastig te maken. Hij kwam tot slechts drie scores en daarmee viel een groot deel van de kracht van de Amsterdammers weg. De ruststand bij Blauw Wit tegen KZ/Thermo4U was een voor de Zaankanters geruststellende 7-12 voorsprong.

In het tweede bedrijf bleven de bezoekers in dezelfde flow doorspelen. Zo ontstond misschien wel de sterktste wedstrijd van het seizoen voor de spelers van trainer Dennis Doves. Aan het einde van de rit stond er een zeer overtuigende 12-28 winst op het scorebord.

Met dit resultaat klimmen de Koogers naar de tweede plek in de competitie met tien punten. Die positie geeft recht op deelname aan de play-offs. Blauw-Wit zakt weliswaar naar de vierde plek, maar zal ook meedraaien in die play-offs.

Grote verliezer is in dit geval Groen Geel. De Wormers waren alleen gebaat bij een overwinning van de Amsterdammers. Dat sprookje is vervlogen want door het resultaat heeft GG/IJskoud de Beste geen zicht meer op de play-offs.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl