KZ/Thermo4U toont twee gezichten

24-01-2021 10:32

KZ/Thermo4U toont twee gezichten

KOOG AAN DE ZAAN - Het treffen in het Topsportcentrum tussen de twee favorieten in de Korfballeague poule leverde de door velen verwachtte uitslag op. De ‘Koogers’ moesten met 16-23 het onderspit delven tegen de heersend landskampioen uit Papendrecht. Vorig seizoen eindigde de partij nog met een verschil van 12 doelpunten in het nadeel van de thuisploeg. De schade bleef beperkt.

De beginfase was hoopvol. Met een 4-1 voorsprong voor KZ was menigeen blij verrast. Vanaf dat moment veranderde het spelbeeld en kwam de Papendrechtse trein op stoom. Dat maakte dat het team van trainer Dennis Doves de resterende tijd van de eerste helft nadrukkelijk achter de feiten aan liep. Dat deed zij nog zonder international Esther Cordus. Dat maakte dat er een duo Schenk/Kriek ontstond dat nog niet helemaal op elkaar ingespeeld was.

De gasten ondervonden amper weerstand waarvan zij onder de indruk raakten. Vandaar de de 8-15 ruststand nog meeviel. Er werd simpelweg te weinig passie getoond. Een element dat wel noodzakelijk is om ploegen als PKC te kunnen verslaan.

Na de onderbreking toonde de 'Koogers' een ander gezicht. In de pauze zullen de ramen in de kleedkamer ongetwijfeld gerammeld hebben in de kozijnen. De andere aanpak maakte dat het verschil terugliep (13-18, 15-19) en toonde dat er nu wel passie op de vloer ten toon werd gespreid. Dat een nederlaag uiteindelijk niet kon worden afgewend is natuurlijk jammer, maar met de 8-8 eindstand in de tweede helft werd wel aangegeven dat er mogelijkheden schuilen in dit team.

In de volgende speelronde gaat KZ/Thermo4U op bezoek bij LDODK.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl