KZ/Thermo4U weer in juiste ritme

20-02-2021 18:11

KZ/Thermo4U weer in juiste ritme

KOOG AAN DE ZAAN - Natuurlijk had niemand verwacht dat de onverwachte nederlaag tegen streekgenoot Groen Geel binnen de KZ gelederen lang zou blijven doorklinken. Wat betreft kwam het arme Oost Arnhem precies op het juiste moment naar de Breedtesporthal aan de Wezelstraat. De Arnhemmers spelen dit seizoen louter om ervaring op te doen en zullen weinig punten gaan scoren. Voor de Koogers staat er heel wat anders op het verlanglijstje. De tweede plek na het onaantastbare PKC is het doel. Dat beseffende is de 38-24 winst een prima prestatie.

Dat er deze eerste wedstrijd op andere bodem geen vuiltje aan de lucht zou komen werd al snel duidelijk. Via 6-3, 12-8, 17-11 stond er bij rust een terechte 21-12 voorsprong op het scorebord. Al halverwege de eerste helft kon iedere KZ-speler een score achter zijn/haar naam laten noteren. 


Alwin Out draaide weer goed mee. Hij had ook geen last van mogelijke schaatsspierpijn. Hoewel de Koger zelf geen schaatsen bezit, hoefde hij ook geen gebruik te maken van het aanbod van vrienden. ‘Er is niemand met maat 48!’ liet hij eerder al met een brede glimlach weten.

Na de pauze bleef de thuisploeg het heft in handen houden. Door het voorspoedige scoreverloop kon trainer Dennis Doves de jeugd een kans geven broodnodige minuten te maken. Naast Lars Hoorn (basisspeler inmiddels) kwamen nu ook Onno Bakker en Sanne Maaike Nieuwenhuizen toe aan speelminuten op het hoogste niveau. En dat deden zij met verve, want beiden kwamen tot scoren.

Het gemis aan een dominante speler in de KZ ploeg (zoals voorheen een Tim Bakker of Erik de Vries) blijft nog even aanhouden. Het maakt echter niet dat de Koogse ploeg er echt onder te lijden heeft. Komend weekeinde wacht de lastige uitwedstrijd bij PKC, daarna volgt LDODK, dan Blauw Wit A om tenslotte af te sluiten in Wormer bij GG/IJskoud de Beste. Een pittig programma derhalve.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl