Laatste modetrends en meer spotten op Fashion & Lifestyle Event

25-08-2018 07:45

Laatste modetrends en meer spotten op Fashion & Lifestyle Event

ZAANDAM – Een heuse fashion-challenge geïnspireerd op de 18e en 19e eeuwse Zaanse streekdracht, de slimste tips and tricks over styling, kans op een een make-over ter waarde van 600 euro en natuurlijk de laatste modetrends gepresenteerd in spetterende modeshows die letterlijk lopend over het water gratis te zien zijn: het gebeurt allemaal zaterdag 1 september in het stadshart van Zaandam.

De Stichting Binnenstadsmanagement Zaandam organiseert jaarlijks het Fashion & Lifestyle Event in het centrum van Zaandam. Fashionata’s kunnen komende zaterdag voor de zesde keer in successie de laatste trends in mode en lifestyle spotten. Voor één middag is de Gedempte Gracht dé fashion- en lifestylestraat van Nederland.

Hip & hot: modeshows
Wordt de kleur van het komend modeseizoen ‘a touch of pink’? Of fel en licht, met bijpassende witte enkellaarsjes, zoals sommige modehuizen voorspellen? Tweed of tweed-achtige stoffen, dierenprints en klassiek gebreide truien worden wellicht hip & hot. Het antwoord wordt gegeven tijdens het Fashion Event door vijftien fashionstudenten. Die showen tussen 13.00 en 17.00 uur lopend 'over het water' hun creaties. Gevolgd door de Zaanse mode-ondernemers met hun allernieuwste collecties.

Make-over
In de Beautystreet van Hollywood's Colorhouse, halverwege de gracht, ontvangt de bezoeker tips en tricks over styling. Daar maak je kans op een make-over ter waarde van 600,- euro en vindt de Avant Garde minishow plaats met de meest waanzinnige en onrealistische kapsels.

Kledingactie met voordeel
Vergeet zaterdag vooral niet 'oude' kleding mee te nemen. Wie deze inlevert bij de kraam van de Kledingbank Zaanstad, ontvangt een kortingsvoucher die zaterdag te gebruiken is bij diverse winkels in het stadshart. Alle 'oude' kleren en schoeisel wordt opgehangen aan een lange waslijn en komt ten goede aan mensen die het hard nodig hebben maar ze zelf niet (meer) kunnen betalen. Ook de ondernemers haken aan op deze actie met kortingsacties voor mensen die oude kleding inleveren.

Zaanse Kaper
De Stichting Binnenstadsmanagement Zaandam werkt dit jaar nauw samen met het historische gezelschap De Zaanse Kaper. Studenten van de modeacademie hebben moderne kleding ontworpen geïnspireerd op de originele Zaanse Kaper. Weet je niet wat dit is? Zie: https://stadshartzaandam.nl/creaties-stem-fashion-lifestyle-festival/

Het team van RTV Zaanstreek ZaanTV/Zaanradio is tevens zaterdag present op de Gracht en maakt een registratie van dit modespektakel. Op de dag zelf tevens in woord en beeld gebracht op onze site en andere media-kanalen.

Voor het laatste nieuws over het event zelf: check www.Facebook.com/stadshartfashionevent

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl