Laatste ronde Korfballeague: op naar Play-offs

20-03-2021 09:20

Laatste ronde Korfballeague: op naar Play-offs

STREEK - De kaarten lijken geschud in de aangepaste Korfballeague competitie. Verdeeld over twee poules is er naar eer en geweten gestreden. Dit weekeinde zal de eindrangschikking in beide poules bekend zijn en richt alle aandacht zich op de Play-off en grote finale. Waar aanvankelijk de kans bestond dat er twee Zaanse vertegenwoordigers in die nacompetitie mochten optreden is nu duidelijk dat alleen KZ/Thermo4U verder gaat. GG/IJskoud de Beste miste op een haar na die luxe.

In poule B is er geen discussie over de krachtsverhoudingen. Fortuna wist uit 9 wedstrijden 17 punten te behalen waar TOP uit evenzoveel 13 punten wist te vergaren. Voor DVO en DOS’46 was plek 3 en 4 het hoogst haalbare. Dalto en KCC konden geen vuist maken. In het laatste rondje in Poule B ontvangt Fortuna DVO, gaat TOP op bezoek bij Dalto en spelen DOS’46 en KCC tegen elkaar.

De Top 4 in poule B heeft zich ondertussen gevormd. GG/IJskoud de Beste en Oost Arnhem konden het niet bolwerken. De Wormers draaiden desondanks een prima en vooral leerzaam seizoen. Om de eerste- en laatste plaats is geen discussie geweest. PKC steekt met kop en schouder boven de concurrentie uit waar debutant Oost Arnhem simpelweg kwaliteit tekort komt. Voor hen is dit seizoen een leerjaar. Degraderen is dit seizoen niet mogelijk.

De Play-off4 is qua inhoud wel bekend. De ranking staat echter nog niet vast. PKC zal normaalgesproken winnen LDODK en Blauw Wit A van Oost Arnhem. Voorafgaand aan deze laatste ronde zijn de Koogers de nummer twee. Van belang met het oog op de nacompetitie. Om die positie te behouden dient het team van afscheidnemend trainer Dennis Doves haar laatste partij beslist te winnen. Hun lot hebben ze in eigen handen. Een derby waarin vorig seizoen van alles gebeurde en de Wormers uiteindelijk met een nipte winst degradatie wisten te voorkomen.

PLAY-OFF
Vandaag is er voor de Groengelen ‘slechts’ de Zaanse eer die te verdedigen valt. De Koog-Zaandijkers stappen met een heel ander idee de hal in. Zij zullen als de nummer twee de nummer 3 uit poule B treffen. Dat is nu nog DVO. Dit team speelt bij Fortuna en zal normaal gesproken verliezen. Concurrent DOS’46 verslaat rode lantaarndrager KCC. Dat maakt dat KZ - vermits zelf winnend - aan de Wezelstraat DOS’46 zal treffen op woensdag 24 maart en zaterdag 27 maart de tweede partij spelen. Mocht deze duels geen winnaar opleveren is er dinsdag 30 maart nog een derde wedstrijd mogelijk.

De Play offs gaan dan verder op zaterdag 3 en 10 april met een eventuele derde wedstrijd op dinsdag 13 april. De Korfbal League finale staat zaterdag 17 april op de agenda en zal gespeeld worden in het RTM Stage van Rotterdam Ahoy.


Op de foto van vorig seizoen nog een volgepakte tribune. Vandaag is dat allemaal anders. De Zaanstreek zal aan via de livestream kunnen meegenieten.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl