Laatste schermutselingen voor start Korfballeague

11-01-2021 08:23

Laatste schermutselingen voor start Korfballeague

STREEK - Vanaf 16 januari start de Korfbal League. De topbasketballers en -volleyballers gingen de korfballers al voor. De competitie zal worden gespeeld onder strenge coronamaatregelen. De spelers ondergaan bijvoorbeeld op de wedstrijddag een sneltest om de kans op besmettingen uit te sluiten. In de zaal mogen alleen mensen aanwezig zijn die daar strikt noodzakelijk zijn. Zij moeten zich aan de reguliere regels van het RIVM houden.

Op weg naar die aangepaste competitiestart speelden GG/IJskoud de Beste en KZ/Thermo4U een tweetal oefenwedstrijden. Vorige week bezochten beide ploegen resp. KCC en Fortuna Delft. Afgelopen weekeinde ontvingen beide Zaanse vertegenwoordigers hun tweede tegenstander.

Groen Geel oefende tegen Dalto en had bij rust nog een nipte 15-14 voorsprong. Uiteindelijk werd het duel met 27-28 verloren. In het Topsportcentrum De Koog wist KZ/Thermo4U tegen TOP/LITTA niet tot winst te geraken (14-18).

Voor beide teams was er sprake van zeer nuttige oefenwedstrijden. Dat stempel kreeg het gebeuren niet alleen binnen de lijnen. Want juist ook buiten de lijnen moest er een flinke klus geklaard worden. Hoewel er geen toeschouwers welkom zijn worden beide sporthallen wel ingericht alsof dat zo is.

Op de website van de ‘Koogers’ omschrijft Piet Hein Havik dat proces op de zaterdag.
‘Om 8 uur vanmorgen startte onze Leagueploeg met het gereedmaken van de zaal in het Topsportcentrum De Koog voor de wedstrijden van vanavond, aanvang 18.00 en 20.00 uur. De zaal wordt als vanouds aangekleed.
Maar ehhh, er mag toch geen publiek bij?? Nee, inderdaad, maar het is eigenlijk ook meer een grote televisiestudio geworden, waarbij de Leagueploeg als het ware het decor verzorgt.
En natuurlijk is er dan een aantal functionarissen, zoals de 'hyco', dat is de afkorting van hygiëne-coördinator. De hyco stelt aan ieder die de zaal wil betreden wat inmiddels wel bekende vragen over de gezondheid van de persoon en diens thuis-wonenden en als het antwoord haar niet aanstaat, dan kun je het mooi vergeten en kom je er niet in.
'

Lees daar meer over op www.koogzaandijk.nl/zaterdag-9-januari-2021-eerste-thuiswedstrijd-in-corona-tijd

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl