Laatste voetbalzondag van de maand

29-10-2021 16:30

Laatste voetbalzondag van de maand

STREEK - Nog net op het nippertje voor november komen de zondagse vlaggenschepen uit onze streek binnen de lijnen.

De hoogst spelende ploeg (OFC uit Oostzaan) staat meteen ook op de hoogst haalbare positie. De koploper (9 gespeeld-22 punten) krijgt Westlandia op bezoek (9 gespeeld-9 punten) en dan kan het niet anders of de  geelzwarten gaan ook november in als lijstaanvoeder.

De eerste klasse kent twee Zaanse koplopers. Assendelft gaat naar DSOV waar trainer Edward Metgod al vlot zijn biezen heeft moeten pakken. Mogelijk dat dit van invloed is op het presteren van de ploeg uit Vijfhuizen. Op eigen terrein zal Fortuna Wormerveer een zware kluif krijgen aan het sterk opkomende SDZ uit Amsterdam.

In de tweede klasse treffen KFC en De Kennemers elkaar. Beiden in het bezit van vier punten. De Beverwijkers verzamelden deze in vier wedstrijden waar KFC er vijf over deed. Winst voor de Groote Koogsche betekent stuivertje wisselen.

In de derde klasse zal koploper Hercules Zaandam geen fout mogen maken bij KSV, de nummer laatst op de ranglijst. Voor SVA, dat graag mee blijft doen om de hoogste positie, kan Bergen een lastige tegenstander zijn. Midweeks oefenden de roodwitten nog tegen Fortuna W en verloren daarbij met 8-2.

Net als de Assendelvers wil ook Sporting Krommenie bovenin meedraaien. Daarom winst bij Vrone (beide teams evenveel punten) een noodzaak. De meeste ogen zullen ongetwijfeld langs de lijn zijn te bewonderen bij de derby tussen WSV’30 en Saenden. Laatstgenoemde lijkt zich omhoog te knokken waar de jonge ploeg van de Wormers even wat tegenslag kent.

In de vierde klasse hoeft middenmoter BSM niet op genade te rekenen van Zaandijk. Eenzelfde lot wacht Geel Wit’20 dat Westzaan op bezoek krijgt. Voor RCZ lijken de drie punten verzekerd vermits de Racers de rode lantaarndrager DSS niet onderschatten. Voor Rood Wit Zaanstad is Eendracht’82 de ideale tegenstander om het puntentotaal op te vijzelen.

PROGRAMMA
Derde divisie B OFC-RKVV Westlandia
1A DSOV-VV Assendelft, Fortuna Wormerveer-SDZ
2A KFC-De Kennemers
3B KSV-SC Hercules Zaandam, SVA-VV Bergen, SV Vrone-Sporting Krommenie, WSV '30-Saenden
4D BSM -ZVV Zaandijk, Geel Wit '20-VV Westzaan, RCZ-DSS en Rood-Wit Zaanstad-Eendracht '82


Foto Marijke Bosman

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl